Præsten flyttede: Nu sættes præstebolig til salg

Præsteboligen på Hamborgvej i Grædstrup har i de seneste år været lejet ud til privatbolig. Foto: Henrik Sandvad

Præsten flyttede: Nu sættes præstebolig til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Præstebolig og konfirmandstuen i Grædstrup sættes til salg i begyndelse af det nye år. Herefter skal der bygges et nyt sognehus ved Grædstrup Kirke til møder og til undervisningslokale for konfirmander.

Grædstrup: I 2014 flyttede sognepræst, Pia Skovmose Jensen, fra præsteboligen i Grædstrup til sognegården i Sdr. Vissing, og det får nu det lokale menighedsråd til at sætte præsteboligen på Hamborgvej 5B i Grædstrup til salg. Det sker i begyndelsen af det nye år.

- Idet præsten er flyttet, skal vi ikke bruge bygningen mere. Vi har så at sige et hus for meget, og derfor sætter vi det til salg, siger Jens Christian Nielsen, formand for menighedsrådet i Grædstrup.

Udover præsteboligen på 179 kvm sættes den tilhørende konfirmandstue på 139 kvm til salg, således at hele matriklen bliver solgt i én samlet pakke.

Vi har med vilje holdt lidt igen med salget af præsteboligen, fordi vi gerne ville beholde vores konfirmandstue.
Jens Christian Nielsen, formand for menighedsrådet i Grædstrup
Formanden for menighedsrådet i Grædstrup, Jens Christian Nielsen, har fra nytår to præsteboliger til salg. Udover præsteboligen i Grædstrup er den tidligere præstebolig ved Ring Sø i Brædstrup sat til salg. Arkivfoto: Morten Pape
Formanden for menighedsrådet i Grædstrup, Jens Christian Nielsen, har fra nytår to præsteboliger til salg. Udover præsteboligen i Grædstrup er den tidligere præstebolig ved Ring Sø i Brædstrup sat til salg. Arkivfoto: Morten Pape

Nyt sognehus

Med et salg af konfirmandstue og præstebolig efterlader det kommende konfirmander uden undervisningslokale. Konfirmanderne i Grædstrup og Sdr. Vissing bliver for tiden på skift undervist i begge sogne, og sådan skal det også være fremover, idet der skal bygges et nyt sognehus med konfirmandstue ved Grædstrup Kirke på Grædstrupvej 57.

- Vi har kun fået lov til at bygge 60 kvm, som bliver en tilbygning til det eksisterende graverhus. Det er det, man - fra provstiets side - forventer er passende for et sogn på vores størrelse. Det bliver et fint mødelokale og samlingspunkt, hvor der også bliver et undervisningslokale for konfirmanderne, siger Jens Christian Nielsen.

Han forventer, at byggeriet af det nye sognehus kan gå i gang i midten af 2020, fordi der stadig er lang vej, før alle godkendelser til byggeriet er i hus.

- Vi er godt på vej, men i sådanne sager er der altid mange instanser, der skal ind over. Byggeriet skal godkendes ved provstiudvalget, ved kommunen og ved fredningsmyndigheder og nogle kirkelige institutioner, så der går lidt tid endnu, før byggeriet kan gå i gang, siger Jens Christian Nielsen.

En god løsning

Skulle præsteboligen og konfirmandstuen i Grædstrup blive solgt, før det nye sognehus står klar, er menighedsrådsformanden sikker på, at der findes en løsning for konfirmanderne.

- Vi har med vilje holdt lidt igen med salget af præsteboligen, fordi vi gerne ville beholde vores konfirmandstue. Men nu har vi fundet denne løsning, og skulle det blive solgt hurtigt, kan vi måske få en klausul omkring, at vi gerne må bruge konfirmandstuen, siger Jens Christian Nielsen.

Han tror på, at det nye projekt med det nye sognehus ved kirken bliver godt for sognet og brugerne af huset.

- Vi bliver rigtig glad for det. Som projektet er nu, er det en udmærket løsning. Sagen startede jo ved, at præsten flyttede til Sdr. Vissing. Det vakte mange følelser dengang, og følelser tager tid. Så nu ser vi fremad, siger Jens Christian Jensen.

Har to præsteboliger til salg

Jens Christian Jensen er - udover at være formand for menighedsrådet i Grædstrup - formand for præstegårdsudvalget i Brædstrup. I Brædstrup er det ham, der står for salget af præsteboligen ved Ring Sø, som blev sat til salg i marts 2017. Den er dog ikke solgt endnu.

- Det er jo en speciel bolig. Det er ikke et helt almindeligt parcelhus, og der er ikke så mange købere i markedet til den slags ejendomme. Det er i hvert fald ikke lykkedes os at få den solgt endnu, så vi væbner os med tålmodighed, siger Jens Christian Nielsen.

Præsten flyttede: Nu sættes præstebolig til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce