Politikere roser nyt byprogram for Brædstrup

I den centrale del af Brædstrup skal banestien brede sig til et banetorv på strækningen fra det gamle mejeri, tværs over Bredgade, forbi posthuset og til den nuværende Stationsplads. Banetorvet skal være et nyt samlingssted i midtbyen med frirum og aktiviteter. Arkivfoto

Politikere roser nyt byprogram for Brædstrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Områdefornyelsen af Brædstrup kommer til at give byen et tiltrængt løft, mener formand for plan- og miljøudvalget, Martin Ravn (V). Han forventer, at både tilflytning og turisme vil få bedre vilkår.

Brædstrup: Der var tilfredshed over hele linjen, da politikerne i plan- og miljøudvalget for første gang blev præsenteret for det nye byprogram for Brædstrup, som beskriver projekterne i den kommende områdefornyelse.

Det melder formanden for plan og miljø, Martin Ravn (V) efter udvalgets møde i denne uge.

Indtil videre har projektet været udviklet af borgerne i Brædstrup i samarbejde med den ansvarlige forvaltning i Horsens Kommune samt arkitektfirmaet Plan og Proces fra Aarhus. Det er blandt andet sket via et byværksted, en række arbejdsgrupper og borgermøder. Indtil nu har projektet ikke været diskuteret blandt byrådspolitikerne i plan- og miljøudvalget.

- Vi fik en rigtig fin orientering om de 10 projekter, som borgerne har valgt ud. Fordi vi sidder i plan- og miljøudvalget er det vigtigt, at vi får en orientering om, hvad der foregår de enkelte steder. Alle medlemmerne i udvalget havde kun roser og synes, det var nogle flotte projekter, siger Martin Ravn.

Projekter i områdefornyelsen
Brædstrup har fået tildelt 18 mio. kr. til områdefornyelse i 2018-2022. Pengene kan bruges til at opgradere og forskønne byrum og byliv blandt andet ved at forbedre og renovere torve, pladser, gadeforløb og parker eller til at igangsætte sociale eller kulturelle aktiviteterDe 10 udvalgte projekter er:

1 Banetorvet: Banetorvet skal være byens nye samlende plads for alle.

2 Dommertorvet: Dommertorvet skal markere Hovedgadens begyndelse og samtidig være sikker skolevej.

3 Hovedgaden: Bredgade og Søndergade skal opleves som en sammenhængende handelsgade.

4 Søndertorv: Søndertorv skal på sigt være et samlende torv på tværs af Søndergade.

5 Ungdomsplads: En ungdomsplads skal være byens uformelle mødested for børn og unge med plads til forskellige aktiviteter og bevægelse.

6 Banestien: Banestien ønskes reetableret som et aktivitetsspor gennem byen, som understreger byens kulturhistorie.

7 Byens indgange: Smukke indfaldsveje, som giver daglig glæde og inviterer besøgende ind i byen.

8 Firkløverstien: Varierede motionsruter gennem Brædstrup by og landskab.

9 Revitalisering af Folkeparken: Naturen skal være mere synligt i byen, og Folkeparken skal spille en central rolle i fortællingen om Brædstrup som en grøn by.

10 Fællesskab, mødesteder og borgerinitierede projekter: Pop-up arrangementer, der skal styrke fællesskabet i Brædstrup.

Løft til turister og tilflyttere

Udvalgsformanden regner med, at de 10 projekter vil give Brædstrup et tiltrængt løft både i forhold til at lokke nye børnefamilier til byen, men også til at tiltrække turister.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at det her vil betyde noget for byen. Blandt andet vil man gerne gøre noget mere for cykelturismen, så byen indbyder sig bedre. Det er forskønnelse af indfaldsvejene, parken og torvene, og det er ting, der trænger til et løft. Det er jeg helt enig med borgerne i Brædstrup i. Det er et godt projekt, og jeg er sikker på, at det kan være med til at løfte byen også i forhold til bosætning. Det er vigtigt, at man har en indbydende by, så man kan se, at her er udvikling og ikke afvikling, siger Martin Ravn.

Samlet set er der afsat 18 mio. kr. til områdefornyelse i Brædstrup over de næste fem år. Byprogrammet skal nu igennem politisk godkendelse i byrådet 26. februar og i Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, inden områdefornyelsen kan gå i gang. Det forventes at ske omkring maj.

Politikere roser nyt byprogram for Brædstrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce