Plejehjem og vej skifter navn

Dronning Ingrids Hjem har i det seneste halve år gennemgået en større renovering, så plejehjemmet i dag fremstår mere lyst og venligt. Dronning Ingrids Hjem deler desuden navn med et andet plejehjem i Danmark, som ligger i Valby. Pressefoto

Plejehjem og vej skifter navn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

brædstrup - Plejehjemmet Vesterled i Brædstrup kan på fredag fejre, at plejecentret skifter navn til Dronning Ingrids Hjem.

Dermed har byrådet i Horsens Kommune gjort op med den navneforvirring, der ofte kunne finde sted, idet der også findes institutionen SCU Vesterled i Horsens, som er målrettet misbrugere.

Navneskiftet blev godkendt af byrådets politikere i efteråret, men derudover har man fået hofmarskallatets tilladelse til at døbe Vesterled i Brædstrup om til Dronning Ingrids Hjem, oplyser Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

Det er ikke første gang, at dronning Ingrid kommer til at husere på plejehjemmet i Brædstrup. Institutionen blev bygget i 1975, og dronning Margrethe deltog ved indvidelsen, og plejehjemmet fik dengang navnet Dronning Ingrids Gigtplejehjem.

Ud over nyt navn får plejecentret ny adresse, idet Vesterled i Brædstrup skifter navn til Dronning Ingrids Vej.

Nyt navn og nye omgivelser

Navneforandringen markeres til en reception på fredag, når plejecentret også fejrer færdiggørelsen af en større ombygning, der har givet rummene mere lys og luft.

De 27 ældre beboere på plejehjemmet har således fået nyt indgangsparti, ligesom der er blevet malet, indkøbt nye møbler og meget mere.

Det er blandt andet sket med hjælp fra lokalbefolkningen.

- Vi startede med et møde, hvor alle, der har tilknytning til plejehjemmet, kunne komme med deres ønsker til forandringer. Senere i processen har lokale håndværkere stået for ombygningen, mens en gruppe frivillige - også kaldet Vennerne - har haft travlt med at finde gamle Le Klint-lamper og Børge Mogensen-møbler frem. Disse ting, der stammer fra Gigtplejehjemmets tid, kommer nu til deres ret igen - rengjorte og med nyt betræk, fortæller Maybritt Hørup, der er daglig leder.

Navneforandringen markeres fredag 27. januar kl. 11 med en reception for beboere, brugere, personale og pårørende.

Plejehjem og vej skifter navn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce