Per løber maraton nr. 200 på årets sidste dag

Per Jakobsen nyder sine løbeture i naturen omkring Føvling. Han løber gerne 10 til 20 kilometer på en træningstur. Foto: Søren E. Alwan

Per løber maraton nr. 200 på årets sidste dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

57-årig Per Jakobsen fra Føvling er bidt af løb, og nytårsaftensdag løber han sit maraton nr. 200 ved Champagne Maraton i Hobro

Føvling: Det har krævet sit for Per Jakobsen fra Føvling at nå sit maratonløb nummer 200, inden rådhusklokkerne ringer 2018 ind. 27. december løb Per sit løb nummer 198 i Fredericia, og nummer 199 kom i hus ved et maratonløb 29. december på Thurø ved Svendborg. Nytårsaftensdag er det så maraton nummer 200, der venter Per Jakobsen, når han deltager i Champagne Maraton i Hobro.

- Jeg var lige nødt til at tage et par stykker i streg få det hele til at passe, lyder det fra Per Jakobsen med et lille grin, da Horsens Folkeblad kort før nytår har sat ham i stævne i privaten i Føvling.

Det vigtigste er, at man tænker positivt og er optimistisk undervejs. Hvis man først begynder at tænke negative tanker, når man ikke igennem.
Per Jakobsen, maratonløber

Stresser af med løb

57-årige Per Jakobsen, som til daglig arbejder som tømrer ved Hansen & Iversen i Horsens, begyndte allerede at løbe på motionsplan i begyndelsen af 1990'erne, men det var først i 2005, han deltog i sin første konkurrence. Det var en halvmaraton ved Horsens-løbet, og siden har både træningerne og løbestævnerne taget fat, så han løber omkring 30 maraton om året. Med træninger og løbestævner bliver det til omkring 3600-3800 km løb om året.

- Jeg elsker løb. Selvfølgelig er det med til at holde én i gang, men der er også noget dejligt afstressende ved løb. Hvis der har været lidt stress på i løbet af dagen, er det hurtig væk efter en rask løbetur. Løb kan man også altid gøre, når man vil. Der skal ikke arrangeres noget stort. Det er bare at tage løbetøjet og skoene på og så afsted. Desuden er det dejligt at løbe ude i naturen, siger Per Jakobsen med et smil.

Vilje og stædighed

Per er også blevet lidt afhængig af løberiet, for hvis han ikke kommer ud og løbe i nogle dage, bliver han som en løve i et bur, som Pers kone, Jeanette, fortæller. Hun løber også selv, men blot 5-10 km pr. gang.

- Jeg stopper gerne, når det gør ondt. Jeg har ikke den viljestyrke og stædighed som Per. Han kan godt finde på at løbe de sidste 16 km hjem, selvom han er blevet skadet. Sådan er jeg ikke, siger Jeanette Jakobsen.

Per indrømmer også, at der skal en stor vilje og stædighed til at gennemføre et maratonløb, men han tror nu, de fleste mennesker kan gøre det.

- Hvis man ellers er sund og rask, kan alle nok træne sig op til at løbe et maraton. Det vigtigste er, at man tænker positivt og er optimistisk undervejs. Hvis man først begynder at tænke negative tanker, når man ikke igennem. Det er som regel dem, som udgår. Derudover skal man heller ikke starte for stærkt ud, fordi det er vigtigt at gemme nogle kræfter til sidst. Så man skal holde sin fart gennem hele løbet og lade være med at tro, at man skal ud og sætte rekorder, fortæller Per Jakobsen.

Går efter løb nr. 300

De mange maratonløb har givet Per mange gode oplevelser, da han har deltaget i løb i stort set hele landet, og selvom han er blevet 57 år, er der stadig fart i benene. Ved forrige DM blev han nummer syv i sin aldersgruppe med en tid omkring 3 timer og 35 minutter, men løbene er også en social begivenhed.

- Man kender efterhånden de fleste løbere til stævnerne, og så hygger man jo og snakker med de andre - både under løbene og bagefter.

Indtil nu har Per kun løbet til maratonstævner i Danmark, men til april tager han et smut til Hamborg for at løbe sit første maraton i udlandet. Han håber dog, at der kan komme flere af dem på sigt.

- Mit største ønske er at løbe maraton på den kinesiske mur. Vi besøgte den for nogle år siden, og den er helt fantastisk. Selvom den nok er hård at løbe med alle de trin, siger Per Jakobsen med et smil.

Han håber, at han om nogle år kan fejre sit maraton nummer 300, for så bliver han nemlig registreret på en verdensrangliste over verdens maratonløbere.

- Jeg har jo egentlig aldrig haft nogle mål med mine løb, men nu da jeg har nået 200, vil jeg også gerne nå 300 maratonløb. Det kunne være sjovt at komme på verdensranglisten, og det skal jeg nok også komme, lyder det viljefast fra Per Jakobsen.

Per løber maraton nr. 200 på årets sidste dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce