Optimismen er tilbage: Mosstock Festival vil fortsætte god gænge

Sara Nicole Ravnholt Nielsen håber på, at besøgstallet vil stige til dette års Mosstock Festival. Ud over at være talsmand for festivalen er hun medlem af bestyrelsen. Arkivfoto

Optimismen er tilbage: Mosstock Festival vil fortsætte god gænge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et lille publikumsløft sidste år på en ellers regnfyldt festival har givet de frivillige på Mosstock Festivalen optimismen tilbage. De håber derfor på en velbesøgt festival i august.

Klostermølle: Den varme sommer og de mange solskinstimer har givet optimismen et ekstra nøk blandt de mange frivillige, som arbejder på at få årets Mosstock Festival op og stå.

Festival nr. 48 løber af stablen i dagene 2.-4. august, og den lille festival byder vanen tro på masser af hygge og god musik med nye upcoming bands, som har været en fast del af konceptet siden den første festival i 1971.

Danmarks ældste musikfestival har i de senere år kæmpet med dårlig økonomi og svigtende publikumstal, men festivalen oplevede en lille fremgang i 2017. Omkring 1200 gæster kiggede ind, og det var lidt flere i forhold til 2016, da cirka 1100 gæster besøgte festivalen.

- Det har givet os lidt optimisme og lidt god energi, at der var fremgang sidste år, selvom det regnede meget. Vi håber derfor, det gode sommervejr holder, så det måske kan lokke lidt flere ud til musik og hygge. Vi håber selvfølgelig også, at det, at vi har flyttet festivalpladsen, betyder, at mange vil kigge forbi for at se alt det nye, siger Sarah Nicole Ravnholt Nielsen, der er pr-manager for festivalen.

- Vores målsætning er 1500 til 2000 publikummer i år. Det er det, vi sigter efter for at få det til at løbe rundt, siger hun.

Mosstock Festival
Mosstock Festival er Danmarks ældste musik-festival, der første gang så dagens lys i 1971. Festivalen holder til på Gl. Ryevej nær Klostermølle og finder sted i dagene 2. til 4. august. Mosstock er en festival for fremadstormende amatørbands, og i år deltager 23 forskellige bands. Flere af musikerne og bands fra Mosstock Festival er blevet kendte i årenes løb - blandt andre har Saybia, Marie Frank, Go Go Berlin, Emmelie de Forest og Tim Schou optrådt på festivalen, før de brød igennem på den store musikalske scene.

Årets musikprogram kan se på https://www.mosstock.dk/program
Den engelske gruppe Hawkeye and Hoe åbnede festivalen i sidste år, og i år kommer bandet igen på besøg. Arkivfoto
Den engelske gruppe Hawkeye and Hoe åbnede festivalen i sidste år, og i år kommer bandet igen på besøg. Arkivfoto

Musik ved Sukkertoppen

Mere genkendelig musik

Festivalen forsøgte sig sidste år med flere genkendelige musiknavne til det faste publikum, og i år vil der også være gengangere blandt de 23 bands, som spiller op på årets festival.

Derudover vil der også være tre coverbands, som spiller alt fra Sanne Salomonsen til Rolling Stones for at få lidt fællessang i teltet.

- Alt skal jo ikke være ny musik, og folk kan godt lide at synge med på sange, de kender, og derfor vil der både være lidt genkendelighed og nogle coverbands, så vi kan få en god fest i teltet, siger Sarah Nicole Ravnholt Nielsen.

Kun få gratister

Mosstock Festival har tidligere forsøgt sig med gratis entré i udvalgte postnumre for at trække publikum til festivalpladsen, men den slags bliver der ingen af i år. Til gengæld vil folk i de nærmeste småbyer omkring festivalen få en gratis billet ind ad brevsprækken.

- Det var i flere år en god reklame for festivalen med gratis adgang for udvalgte postnumre, men det var i forbindelse med et samarbejde med en sponsor. Det er der desværre ikke lykkedes at få en sponsor til i år, så derfor har vi undladt det, siger Sarah Nicole Ravnholt Nielsen.

Vil undgå uheld

For at sikre årets festivalgæster bedre har Mosstock Festivalen i år sendt en ansøgning til politiet for at få sænket hastigheden på Gl. Ryevej.

- Vi ønsker selvfølgelig, at der skal være sikkert at færdes både for vores gæster og for de mange, som arbejder frivilligt på pladsen. Senest i weekenden er der sket et færdselsuheld derude, så derfor prøver vi, om der kan etableres lavere hastighed under festivalen, siger Sarah Nicole Ravnholt Nielsen.

Optimismen er tilbage: Mosstock Festival vil fortsætte god gænge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce