Ønsker borgermøde: Stor modstand mod byggeplaner ved kro

Brædstrup Kro skal ifølge et lokalplansforslag rives ned for at give plads til nye boliger. Arkivfoto: Morten Pape

Ønsker borgermøde: Stor modstand mod byggeplaner ved kro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

58 borgere har gjort indsigelserne omkring byggeplanerne ved Brædstrup Kro. Flere frygter, at byen mister en del af sin kulturhistorie, hvis kroen væltes.

Brædstrup: Planerne om at vælte Brædstrup Kro til fordel for to punkthuse i fire etager vækker mange følelser blandt borgerne i Brædstrup.

Således har 58 borgere valgt at indsende et høringssvar omkring byggeplanerne, inden høringsfasen udløb i begyndelsen af januar.

Blandt de 58 svar er de 14 imod, at kroen skal fjernes, 40 ønsker et borgermøde, tre er for byggeplanerne, mens en sidste indsigelse forholder sig neutralt til det spørgsmål.

For modstanderne af byggeplanerne er det især frygten for, at Brædstrup mister en kulturhistorisk bygning, som har været et samlingssted i byen siden 1809, der præger indsigelserne. En indsiger gør opmærksom på, at Horsens Kommune i sine beskrivelser af Brædstrup netop peger på bevaringsværdige kulturmiljøer, hvor Brædstrup Kro nævnes i samme forbindelse.

- Så lad os inspirere af det miljø, der allerede er der, i stedet for at viske pladen ren og bygge noget, der kunne stå hvilket som helst sted, lyder opfordringen fra indsigeren.

Vi er fire partier i udvalget, som skal blive enige. Hvert medlem vil nu læse høringssvarene nøje igennem, og så er det op til hvert enkelt udvalgsmedlem at vurdere ud fra dem.
Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget
Kroens store sal. Arkivfoto: Morten Pape
Kroens store sal. Arkivfoto: Morten Pape

Skal drøftes i udvalg

Det er plan- og miljøudvalget i Horsens Kommune, som skal træffe afgørelse omkring lokalplansforslaget om Brædstrup Kro. Her glæder formanden for udvalget, Martin Ravn, sig over, at der er så mange, der interesserer sig for Brædstrups udvikling. Han påpeger dog, at man endnu er tidligt i processen omkring, hvad der skal ske med kroen.

- Vi er fire partier i udvalget, som skal blive enige. Hvert medlem vil nu læse høringssvarene nøje igennem,og så er det op til hver enkelt udvalgsmedlem at vurdere ud fra dem. Herefter skal vi have en god og åben diskussion i udvalget om, hvad vi skal gøre i denne sag, og hvad det er for nogle rammer, vi skal udstikke, siger Martin Ravn.

Udvalgsformanden er umiddelbart skeptisk omkring underskriftsindsamlingen med et ønske om et borgermøde. Indsamlingen indeholder nemlig kun navne på personer, men ingen adresser, og det er derfor svært at se, om ønsket om et borgermøde kommer fra lokale borgere.

- Hvis den indsamling skulle have været valid, havde det været bedst med adresser på, så man kan se, hvor folk bor. Det gør det svært at vurdere, hvor mange mennesker er det i Brædstrup, som ønsker et borgermøde. Hele spørgsmålet om et borgermøde er dog noget, vi skal diskutere i udvalget, siger Martin Ravn.

Købstilbud på kroen

En enkelt indsiger har tilbudt at købe kroen og omdanne den til et forsamlingshus, hvis byrådspolitikerne vælger at takke nej til lokalplansforslaget. Det tilbud kommer imidlertid en postgang for sent ifølge udvalgsformanden.

- Det er helt fair at have et sådant ønske, men det skulle man have henvendt sig til ejerne af kroen omkring inden, siger Martin Ravn.

Han har dog fuld forståelse for, at mange gerne vil bevare den gamle krobygning.

- Jeg har selvfølgelig forståelse for, at kroen vækker mange følelser, fordi den har været et samlingssted for for hele byen. Man skal dog også se på udviklingen. Som jeg har forstået det, har kroen givet underskud i mange år og er ikke rentabel. Derfor har ejerne set på andre muligheder, og hvordan man kan udvikle Brædstrup, og så er denne mulighed dukket op, siger Martin Ravn.

Ønsker borgermøde: Stor modstand mod byggeplaner ved kro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce