Ny skoleleder rykker fra Fyn til Bakkelandet

Bakkelandets Friskoles nye skoleleder, Karsten Juelsbjerg Andreasen (t.h.), har i det seneste stykke tid holdt en række overdragelsesmøder med sin forgænger, Jens Erik Skals, så han er helt klar til sit nye job fra 1. august. Foto: Morten Pape

Ny skoleleder rykker fra Fyn til Bakkelandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Karsten Juelsbjerg Andreasen, der er ny skoleleder på Bakkelandets Friskole, planlægger ingen revolutioner. I stedet glæder han sig til samarbejdet, fællesskabet og det at være del af en lille friskole.

Nimdrup: Selvom det officielt først er 1. august, den nye skoleleder på Bakkelandets Friskole tiltræder, er 58-årige Karsten Juelsbjerg Andreasen allerede ved at sætte sig godt ind i sit nye job.

Han har haft flere overdragelsesmøder med den afgående leder, Jens Erik Skals, hvor de vender alt fra økonomi, årsplaner, skolens nye 8. klasse, renoveringsprojekter, og hvad der ellers høre ellers hører sig til af vigtig information for en ny leder af skolen.

- Det er rigtig dejligt med disse møder. Det er faktisk første gang i mit arbejdsliv, jeg er så heldig at have overdragelse med den afgående leder. Jeg kan se, at det er en skole i god form, som jeg får ansvaret for, så jeg glæder mig til at komme i gang og møde personalet, børnene, forældrene og alle samarbejdspartnerne, som jeg jo af gode grunde ikke kender endnu, siger Karsten Juelsbjerg Andreasen.

Jeg kendte Bakkelandets Friskole lidt i forvejen, og jeg vidste, det var en god skole, og jeg kunne fornemme, at her er en god stemning og en fælles humor, hvor man også kan grine sammen.
Karsten Juelsbjerg Andreasen, kommende skoleleder på Bakkelandets Friskole
Bakkelandets Friskole har fået ny skoleleder, Karsten Juelsbjerg Andreasen. Foto: Morten Pape
Bakkelandets Friskole har fået ny skoleleder, Karsten Juelsbjerg Andreasen. Foto: Morten Pape

Søgte det nære

Den nye skoleleder bor til dagligt i Brylle i Assens Kommune på Fyn, og han kommer fra en stilling som friskoleleder på Ådalsskolen ved Odense med cirka 250 elever. På Bakkelandets Friskole får han ansvaret for cirka 100 skoleelever samt en børnehave og vuggestue.

- Jeg kommer fra en større skole, hvilket jeg egentlig har været glad for, men jeg søgte lidt efter nogle andre ting, som trives bedre på de små skoler. Jeg søgte det nære fællesskab, hvor forældrene tager et oprigtigt ansvar for skolen. Jeg kendte Bakkelandets Friskole lidt i forvejen, og jeg vidste, det var en god skole, og jeg kunne fornemme, at her er en god stemning og en fælles humor, hvor man også kan grine sammen. Det var egentlig det, som fik mig til at søge stillingen, siger Karsten Juelsbjerg Andreasen.

Han forventer ikke, at han kommer ind og skal lave revolutioner på skolen allerede fra start.

- Jeg har selvfølgelig mine små kæpheste, men det er ikke noget, jeg vil dele ud af nu. I første omgang handler det for mig om at komme ind og mærke stedet, lære kulturen og folkene her at kende, og så kan jeg altid gå ind og smøre lidt på tandhjulene, hvis de trænger til olie. Det vigtigste for mig er først at se, hvad det er for en organisation, som jeg er blevet en del af. Men der kommer nok ikke til at ske store ting, for skolen kører godt i forvejen, siger Karsten Juelsbjerg Andreasen.

Klar til Jylland

I øjeblikket har den kommende skoleleder 108 kilometer fra hjemmet på Fyn til Bakkelandets Friskole, og han forventer på sigt, at han vil flytte til det jyske.

- Min kone arbejder som konsulent i Vejle Kommune, så det vil passe hende fint at kommer tættere på sit job. Hun er oprindelig fra Holstebro, og jeg er fra Thyregod ved Give, så Jylland er ikke helt fremmed for os. Vi har fire børn, hvor de to er fløjet fra reden. Det er mest den yngste pige, som er ked af at forlade sine kammerater på Fyn, men vi håber det går, siger Karsten Juelsbjerg Andreasen.

I sin fritid holder den nye skoleleder af at løbe og læse bøger, når han har tid, som han siger.

- Mit selvbillede er nok, at jeg er en person, som læser meget, men når jeg tænker over det, gør jeg det ikke alligevel. Jobbet som skoleleder på en friskole tager ofte mange timer, så når man har fri, nyder man at være sammen med familien, siger Karsten Juelsbjerg Andreasen.

Ny skoleleder rykker fra Fyn til Bakkelandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce