Ny dagligvarebutik bliver forsinket, men formand er optimist

Siden foråret 2014, da købmandsbutikken lukkede, har der ikke været nogen dagligvarebutik i Nim. En ny andelsbutik lader dog vente på sig. Arkivfoto

Ny dagligvarebutik bliver forsinket, men formand er optimist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formanden for Nim Butikstorv ser gode fremskridt i bestræbelserne på at bygge en Min Købmand i Nim, selvom projektet er forsinket.

Nim: Det er langt fra nogen enkel proces at etablere et helt ny købmandsbutik. Det ved de frivillige bag Nim Butikstorv ApS, som arbejder på at etablere en Min Købmand på Præstevænget i Nim.

Oprindelig var planen, at der skulle være byggestart på byens nye dagligvarebutik i april, men sådan kommer det ikke til at gå ifølge formanden for Nim Butikstorv ApS.

- Selvom man måske ikke kan se det, går projektet egentlig godt fremad. Vi er tæt på at lande en aftale med et byggefirma, og vi er også tæt på at skrive under med et benzinselskab. Vi har stadig nogle enkelte knaster, som vi prøver at løse i samarbejde med kommunen. Det drejer sig om, at vi gerne vil have indsigt til grunden fra Horsensvej, så der skal studses nogle træer. Det har selvfølgelig høj prioritet for benzinselskabet, siger Jens Pedersen med henvisning til, at der dagligt kører 10.000 bilister forbi på Horsensvej.

Der er mange ting, der bider sig selv i halen, og det er et stort puslespil, som skal lægges.
Jens Pedersen, formand for Nim Butikstorv ApS

Passer på pengene

Ifølge formanden bliver benzintanken en vigtig del af projektet, da Nim Butikstorv Aps vil få lejeindtægter fra benzinselskabet.

- Det gør, at økonomien i projektet nu ser bedre ud. Vi tænker også, at butikken og tankstationen er hinandens forudsætninger, siger Jens Pedersen.

Over 350 husstande i Nim og opland har skudt 2,7 mio. kr. i andelsbeviser i den kommende butik, og den store lokale opbakning gør også, at Nim Butikstorv ApS er meget forsigtige med at sætte pengene i arbejde.

- Det har været vigtigt for os, at vi ikke ville starte noget op, som koster penge, før vi var sikker på, at vi var i mål. Vi har ingen penge at bruge af ud over de 2,7 mio. kr., som er borgernes. Derfor vil vi være sikker på, at vi har styr på projektet, før vi begynder at bruge borgernes penge, siger Jens Pedersen.

Svært puslespil

Ifølge formanden for Nim Butikstorv er det en kompliceret proces at få puslespillet med en ny butik til at falde på plads.

- Vi skal have projektet indtegnet på grunden, så vi ved, hvor mange kvadratmeter vi skal bruge, da vi ikke vil købe mere jord end nødvendigt. Vi skal benzintanken på plads, da det er del af finansieringen. Vi skal have finansiering på plads, og vi skal have købmand og træer på plads med indsigt. Vi skal også se, hvad vi skal gøre med den døde mand på grunden (det gravsted, som arkæologer fra Horsens Museum fandt, red.). Så der er mange ting, der bider sig selv i halen, og det er et stort puslespil, som skal lægges, siger Jens Pedersen.

Han har tidligere forudsagt, at en ny butik vil stå færdig til jul, men i dag tør han ikke spå om, hvornår borgerne i Nim kan handle i deres egen butik.

- Om butikken står klar til jul eller påske er lidt lige meget for mig. Det vigtigste er, at vi har fuldt styr på projektet. Men så snart vi har en aftale med et byggefirma, har vi en tidsplan med byggestart. Det håber vi på, at vi snart kan melde ud. Det vigtigste i øjeblikket er, at vi får ansat en købmand, så han kan komme med i projektet så tidligt som muligt. Det er kun en fordel, hvis købmanden er med inde over byggeprocessen, siger Jens Pedersen.

Ny dagligvarebutik bliver forsinket, men formand er optimist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce