Nu kan du lære om videnskab på Pejsegården

Sidste år begyndte en gruppe frivillige i Voervadsbro at sende direkte transmitterede foredrag fra Aarhus Universitet, og det er siden blevet meget besøgt. Nu prøver Hotel Pejsegården med lignende arrangementer. Arkivfoto

Nu kan du lære om videnskab på Pejsegården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Direkte transmitterede foredrag fra Folkeuniversitetet på Aarhus Univervisitet bliver stadig mere populært. Nu vil Hotel Pejsegården i Brædstrup begynde og udbyde de populære naturvidenskabelige foredrag.

Brædstrup: Hvalernes skjulte liv, vores urolige klode eller søgen efter liv i rummet. Det er blot nogle af emnerne, når nogle af landets førende forskere holder direkte transmitterede foredrag fra Folkeuniversitetet på Aarhus Universitet via streaming over internettet. Foredragene fra Søauditoriet i Aarhus er gennem de seneste par år blevet stadigt mere populære, og hver gang sidder over 10.000 mennesker og lytter med.

Fra tirsdag 12. marts vil Hotel Pejsegården i Brædstrup også begynde at udbyde de naturvidenskabelige foredrag i en af hotellets konferencesale. Dermed bliver Pejsegården et af 150 steder i landet, hvor man udbyder de naturvidenskabelige foredrag, og det er der en god grund til ifølge direktør Jytte Nygaard.

- Det er rigtige spændende foredrag, som mange mennesker er interesseret i, og i Brædstrup mangler vi et sted, hvor man kan gå hen og se det. Derfor synes jeg, det var en god idé, at vi kom med, og da Aarhus Universitet samtidig søgte efter flere værter til at vise foredragene, så passede tingene perfekt, siger Jytte Nygaard.

Naturvidenskab på Pejsegården
De naturvidenskabelige foredrag fra Aarhus Universitet kører fra efteråret og frem til foråret, og her er det resterende program, som kan opleves på Hotel Pejsegården i dette års foredragsrække. Foredragene starter klokken 19, men hotellet tilbyder spisning i forbindelse med arrangementet fra klokken 17.30.
  • 12. marts: Ny teknik afslører hvalernes skjulte liv
  • 19. marts: Vores urolige klode
  • 2. april: Hunting exoplanets and life in the Universe (Foredraget foregår på engelsk)
  • 9. april: Når fysikkens stråler helbreder

Håber på opbakning

Foredragsrækken kører under navnet "Mad og Naturvidenskab", og netop kombinationen af mad og naturvidenskab vil man også blive tilbudt på Hotel Pejsegården. Det koncept er inspireret efter landsbyen Voervadsbro, hvor en gruppe frivillige sidste år begyndte at udbyde de naturvidenskabelige på Det Lille Røgeri i byen. Det er blevet en stor succes, hvor der kommer op til 70-80 personer hver gang, og konceptet med fællesskab, mad og naturvidenskab prøver Aarhus Universitet nu at udbrede til flere dele af landet. Derfor håber hoteldirektøren naturligvis på den samme succes på Pejsegården.

- Nu skal tingene selvfølgelig løbes i gang, men det kunne være dejligt, hvis det var noget, folk tog til sig. Vi er hele tiden nødt til at tænke nyt og prøve nye ting af for at være et interessant sted for folk at komme, så nu prøver vi det af, siger Jytte Nygaard.

I forbindelse med foredragene vil Pejsegården også byde på en tapas-tallerken til 85 kr. mod forudbestilling, ligesom der i pausen kan købes kaffe, øl og vand. Det er dog også muligt bare komme og kigge med, da foredragene er gratis.

- Alle, som er interesseret, kan bare komme. Jeg tænker også, tiltaget kan være interessant for vores gæster og kursister. Nogle gange er det også rart, at der sker lidt om aftenen, og her kunne det tilbud måske være interessant for dem, siger Jytte Nygaard.

Nu kan du lære om videnskab på Pejsegården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce