Musikfestival flytter væk fra sumpet område

Mosstock Festival, der finder sted ved Klostermøllevej tæt på Mossø, rykker lidt op i landskabet. Det sumpede engstykke i baggrunden er blevet for fugtigt, så musikteltet og festivalpladsen rykkes et par hundrede meter. Foto: Peter Hald

Musikfestival flytter væk fra sumpet område

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festivalpladsen ved Mosstock Festival rykker væk fra sumpet eng og op til et højere og meget mere tørt areal.

Klostermølle: Danmarks ældste musikfestival - Mosstock Festival - bliver lidt anderledes i år, for festivalpladsen flytter... men kun nogle få hundrede meter.

Gennem de seneste 47 år har Mosstock Festival fundet sted på en eng i trekanten mellem Gl. Ryevej og Klostermøllevej tæt på den store sø Mossø. Men i de senere år er denne eng blevet mere og mere sumpet, så derfor har arrangørerne valgt at flytte selve festivalpladsen et par hundrede meter op til et areal, der ligger højere i landskabet, så både musikere og publikum kan gå rundt uden at synke i og få våde fødder.

- Vi er trætte af det store palle-puslespil og bunker af træflis og stabilgrus i vores backstage-område. Og vi under vores gæster knap så våde fødder i støvlerne, lyder det fra Sarah Nicole, der er event-koordinator ved Mosstock Festival.

- Teltets nye placering giver os mulighed for at flytte scenen til langsiden i musikteltet, hvilket optimerer spilleforholdene og har været et ønske fra flere af musikerne. Samtidig kan vi tilbyde publikum et nyt teltområde i skov-atmosfære lige ned til Gudenåen, som Mosstock Festival er omringet af, tilføjer hun.

Mosstock gennem 47 år
Den allerførste Mosstock festval fandt sted i 1971, og den er Danmarks ældste musikfestival. Den finder i år sted i dagene 2. til 4. august.Navnet Mosstock er en sammenskrivning af Mossø og Woodstock. Mossø, fordi festivalen altid finder sted på en stor mark på Klostermøllevej tæt ved Mossø. Og Woodstock, fordi den berømte Woodstock Festival i USA var inspiration for initiativtageren, Niels Godrum, der som 21-årig i 1971 for første gang arrangerede Mosstock Festival ved familiens gård på Klostermøllevej. Området her er stadig skueplads for festivalen, og Niels Godrum er stadig formand for festivalens bestyrelse.

Mosstock har i alle årene satset på unge fremadstormende bands og amatørbands, men flere af musikerne er siden blevet ret kendte.

Over 20 bands

Det velkendte rød-hvide telt kommer altså til at ligge et lidt andet sted, men ellers kommer festivalen stort til at ligne sig selv. Mosstock finder som sædvanlig sted den første weekend i august, hvor 23 bands kommer på scenen. Det er som de foregående år amatørbands og fremadstormende unge nye bands, der optræder.

De forskellige bands er allerede udpeget, og navnene kan ses i programmet, der er offentliggjort på festivalens hjemmeside www.mosstock.dk.

En anden nyskabelse bliver, at der opstilles et særskilt madtelt, og så kommer der ligesom sidste år et kreativt hygge-projekt kaldet "Byg & Hyg", der handler om udsmykning og kreativitet.

"Byg & Hyg" består for eksempel af "Mosstock-Væggen", hvor man kan skrive statements eller bygge figurer. For børn bliver der som sædvanlig børne-området "Småstock" med legehus.

Musikfestival flytter væk fra sumpet område

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce