Mølleplaner vækker bekymring i Tønning

Den eksisterende vindmølle på Smedebakken i Tønning står tæt på byen, hvilket medrører en del støjgener for beboerne. Foto: Henrik Sandvad

Mølleplaner vækker bekymring i Tønning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nye kommuneplan åbner op for, at der kan etableres en ekstra vindmølle på 75 meter i Tønning. Planen møder modstand fra lokalbefolkningen.

Tønning: Det er ikke hensigtsmæssigt at stille flere vindmøller op ved Tønning. Det mener både Tønning-Træden Lokalråd og de fleste af beboerne i området, og derfor er lokalrådet netop afgivet et høringssvar til Horsens Kommune omkring den nye kommuneplan.

Kommuneplanen er den plan, som beskriver, hvordan et område skal udvikle sig i årerne fremover, og her foreslås det, at der kan opstilles maksimum to vindmøller i Tønning med en maksimal totalhøjde på 75 meter.

- Det synes vi ikke er særlig hensigtsmæssigt - ikke mindst på grund af den historik, vi har med vindmøller i Tønning. Det er kun omkring 15 år siden, at der var et lignende forslag om to møller. Den ene blev sat op, men den anden blev aldrig bygget, fordi der var stor modstand i lokalbefolkningen. Folk var trætte af de store støjgener, som den første mølle gav, siger Anders Madsen, der er medlem af Tønning-Træden Lokalråd.

Faktisk vil vi helst slet ikke have nogen vindmøller, fordi vi har en sådan fin natur herude. Selvfølgelig skal Horsens Kommune tænke på bæredygtige energiformer, men vi synes, placeringen er forkert med hensyn til støjproblemer, naturen ned til Gudenåen og de sundhedsgener, som vindmøller måske kan medføre, siger Anders Madsen.
Anders Madsen, Tønning-Træden Lokalråd

Forkert placering

Beboerne i Tønning oplever stadig gener med støj fra den eksisterende vindmølle. Lokalrådet er i dialog med det firma, som ejer møllen, men det har endnu ikke løst støjproblemerne.

- Derfor vil vi helst undgå flere møller. Faktisk vil vi helst slet ikke have nogen vindmøller, fordi vi har en sådan fin natur herude. Selvfølgelig skal Horsens Kommune tænke på bæredygtige energiformer, men vi synes, placeringen er forkert med hensyn til støjproblemer, naturen ned til Gudenåen og de sundhedsgener, som vindmøller måske kan medføre, siger Anders Madsen.

Ud over et nej tak til vindmøller vil Tønning-Træden Lokalråd i sit høringssvar til kommuneplanen komme med ønsker om en løsere landsbyafgrænsning ved Tønning, således at byen kan vokse. Derudover ser lokalrådet gerne, at der altid kan være tre til fem byggegrunde til salg, så personer, som gerne vil bo på landet, men ikke på en nedlagt ejendom, også har mulighed for at bo i området.

- Vi plejer at have en positiv dialog med kommunen, og det regner vi også med at få denne gang. Så vi håber, vi finder en hensigtsmæssig løsning, siger Anders Madsen.

Mølleplaner vækker bekymring i Tønning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce