Million-arv skulle blive til fond: Ufatteligt at det har taget så lang tid, siger frustreret landboformand

Formanden for Østjysk Landboforening, Henrik Nielsen, mener, at oprettelsen af Rasmus Peter Nielsens Fond har taget for lang tid. Han retter skytset mod advokaterne. Arkivfoto

Million-arv skulle blive til fond: Ufatteligt at det har taget så lang tid, siger frustreret landboformand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Henrik Nielsen Østjysk Landboforening har en fornemmelse af, at advokatfirma syltede fondssag. Bobestyreren afviser alle anklager, og boet er endnu ikke godkendt af skifteretten.

Horsens: Bestyrelsen for Østjysk Landboforening er absolut ikke tilfreds med, at Rasmus Peter Nielsens Fond endnu ikke kan uddele legater til unge landmænd, selv om arbejdet med fonden som, Horsens Folkeblad kunne skrive tidligere fredag, begyndte for over fire år siden.

Fonden skulle bygges på en stor million-arv efter landmanden fra Slagballe. Men efter fire år er fonden stadig inaktiv.

- Det er ufatteligt, at det har taget så lang tid. Det var os i Østjysk Landboforening, der skulle udpege bestyrelsen i fonden, og det gjorde vi allerede dengang. Jeg sidder i bestyrelsen for fonden sammen med vores næstformand Peter Mortensen og sekretær Jørgen Skov Nielsen, siger formand Henrik Nielsen.

- Allerede for fire år siden havde vi møder om fonden, men så er der ikke sket så meget siden. LRP-advokaterne i Horsens er bobestyrer og skulle gøre det færdigt, men vi fik fornemmelsen af, at LRP syltede det for at få så meget som muligt ud af det. Vi har blandt andet sat spørgsmålstegn ved de store honorarer, advokaterne skulle have, siger Henrik Nielsen, der nævner et honorarbeløb på 250.000 kroner.

Advokat Jytte Storgaard fra advokatfirmaet LRP i Horsens og bobestyrer i sagen om Rasmus Peter Nielsens Fond afviser alle anklager og oplyser, at boet efter gårdejeren ikke er godkendt i skifteretten endnu.

- Vi har ikke været for langsomme. Nu har skifteretten lavet revision, og den har ingen påtale af hastigheden, siger Jytte Storgaard.

Hun mener heller ikke, at LRP har taget for høje honorarer:

- Skifteretten har godkendt vores honorarer, siger hun.

Nu har skifteretten lavet revision, og den har ingen påtale af hastigheden.
Jytte Storgaard, advokat hos LRP
Advokat Jytte Storgaard afviser, at advokatfirmaet LRP har arbejdet for langsomt i sagen om Rasmus Peter Nielsens Fond. Arkivfoto: Morten Pape
Advokat Jytte Storgaard afviser, at advokatfirmaet LRP har arbejdet for langsomt i sagen om Rasmus Peter Nielsens Fond. Arkivfoto: Morten Pape

Lige på trapperne

Det juridiske arbejde er ved at blive afsluttet, oplyser Jytte Storgaard:

- Det er lige på trapperne. Tingene har trukket ud, men nu er der kommet en skatteberegning, så det vil gå ret hurtigt nu, og så er der selvfølgelig nogle penge at arbejde med i den fond, forklarer hun.

- Der kom en afsluttende bo-opgørelse i januar, og det blev indsendt til Skat, der skulle lave skatteberegning. Regnskabet blev lavet af landboforeningen, og det blev ikke godkendt, da der var nogle korrektioner. Det betød, at vi skulle lave en ny bo-opgørelse, fordi landboforeningens beregninger ikke blev godkendt af Skat, og det var jo ikke vores skyld, siger Jytte Storgaard.

Hun understreger, at hun ikke haft med selve fondens oprettelse at gøre. Det lå hos landboforeningen, der skulle lave en fundats, og det er landboforeningens folk, der er valgt til fondsbestyrelsen, forklarer hun.

- Jeg har ikke lyst til at kaste med mudder, men den fundats, som landboforeningen skulle lave til fonden, var længe undervejs. Den har vi rykket for mange gange. Men så kom den jo, og så kunne vi komme videre. Der var forsinkelser på, og så er den ikke længere, siger Jytte Storgaard.

Hele forløbet har været kompliceret, blandt andet fordi der var tale om at afvikle et stort landbrug, understreger hun.

- Først skulle gården sælges og afvikles, så skulle fondens oprettes, og så skulle der komme en godkendelse i skifteretten og andre steder - og en skatteberegning, der først er kommet nu. Det ene med det andet har taget tid, siger Jytte Storgaard.

Første uddeling i marts 2019

Henrik Nielsen fra Østjysk Landboforening havde håbet at kunne uddele legater i marts i år. Ifølge hans oplysninger er der otte millioner kroner i fonden.

- I januar i år havde vi et møde med LRP og fik indtryk af, at arbejdet var ved at være færdigt, så vi havde håbet på, at vi kunne uddele legater på vores generalforsamling i marts i år. Men det nåede vi jo ikke. Nu håber jeg så virkelig, at fonden snart kommer i gang, så vi kan uddele legater på vores generalforsamling i marts næste år. Vores næste skridt må være at rykke advokaterne endnu en gang - vi har rykket flere gange før, siger Henrik Nielsen.

Million-arv skulle blive til fond: Ufatteligt at det har taget så lang tid, siger frustreret landboformand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce