Mere ungt liv i byen: Lokalråd tager hul på ungdomsprojekt

Kætil Rokkjær og Heidi Daugaard på byvandring i Brædstrup. De er på udkik efter lokaler til en ungdomscafé, men de leder også efter samarbejdspartnere til det nye projekt for unge. Foto: Peter Hald

Mere ungt liv i byen: Lokalråd tager hul på ungdomsprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brædstrups lokalråd har fokus på byens ungdomsliv. En ungdomscafé og andre nye tilbud er i støbeskeen.

Brædstrup: Måske bliver Brædstrup en mere spændende by at bo i for de unge. I hvert fald har to entusiastiske medlemmer af Brædstrups lokalråd gang i et projekt, der kan få stor betydning for ungdomslivet i Brædstrup.

Det handler om flere ting - dels om at etablere et nyt tilholdssted for unge i byen - en såkaldt ungdomscafé - og danne en ny forening omkring cafeen, dels at få skabt helt nye former for samarbejde mellem de frivillige fra de lokale foreninger og andre engagerede mennesker.

Det handler også om at få sat gang i nogle nye tanker omkring selve det at arbejde frivilligt.
Heidi Daugaard, medlem af lokalrådet i Brædstrup
- Der er jo muligheder for virksomheder og erhvervslivet i det her, siger Heidi Daugaard. Foto: Peter Hald
- Der er jo muligheder for virksomheder og erhvervslivet i det her, siger Heidi Daugaard. Foto: Peter Hald

Behov for mødested

For et år siden gennemførte lokalrådet i samarbejde med kommunens Sund By-medarbejdere en behovsundersøgelse blandt de 16-29-årige i Brædstrup. Undersøgelsen viste, at mange unge efterlyste et fælles mødested.

Nogle af de unge har ungdomsskolen og ungdomsklubben eller idrætstilbud at vælge imellem, men der er også de unge, der er blevet for gamle til ungdomsskolen, eller dem, som ikke er interesserede i idræt.

Kort sagt er der en del unge, der er mere eller mindre "frit svævende", men som gerne vil være en del af noget.

På baggrund af behovsundersøgelsen og samarbejdet med Sund By er Heidi Daugaard og Kætil Rokkjær fra lokalrådet gået i gang med projektet, der skal skabe nye tilbud til unge.

De to fortsætter samarbejdet med Sund By, og der skal i første omgang skrives en såkaldt "drejebog" for projektet.

- Vi har jo talt om at oprette en form for ungdomscafé her i byen, og vi er nået frem til, at der skal dannes en forening omkring cafeen, og der skal være nogle frivillige. Men det handler også om at få sat gang i nogle nye tanker omkring selve det at arbejde frivilligt. Måske kan vi finde frem til nogle mere fleksible måder at bruge den frivillige arbejdskraft på, siger Heidi Daugaard.

En del unge i Brædstrup søger efter et større netværk, siger Kætil Rokkjær fra lokalrådet. Foto: Peter Hald
En del unge i Brædstrup søger efter et større netværk, siger Kætil Rokkjær fra lokalrådet. Foto: Peter Hald

Større netværk

Ungdomscafeen er blandt andet tænkt som et omdrejningspunkt for nogle af de unge, der gerne vil have et større netværk. For dem er der en del af, understreger Kætil Rokkjær.

- Foreløbig er der ikke fundet lokaler til en ungdomscafé. Men i første omgang skal vi skabe rammerne og udvikle samarbejdet, tilføjer han.

Muligheden for at låne kommunale bygninger er også inde i billedet.

I ungdomscafeen kan unge mødes og hygge sig, spille spil og musik med mere, og Kætil Rokkjær og Heidi Daugaard nævner andre muligheder for at skabe nye tilbud. Et jordnært eksempel kan være, at lokale mekanikere er med til at lære unge noget om mekanik.

Og måske kan flere af de etablerede lokale foreninger bidrage.

En af de overskrifter, som Heidi Daugaard og Kætil Rokkjær bruger, er "generations-samarbejde". Og her tænker de også foreningerne med.

Der er mange foreninger i Brædstrup. En del af disse foreninger henvender sig mest til den ældre generation, men man kunne måske forestille sig, at de i højere grad tænker de unge med ind, foreslår de to lokalrådsmedlemmer.

For at skabe et tættere samarbejde mellem foreningerne og for at gøre de frivillige mere synlige arbejder de med en idé om at oprette en forenings-portal på Facebook.

- Der skal tænkes nye tanker om det at arbejde frivilligt. Det kan være, at man måske er med et par gange om året - eller det kan være, at man åbner sin virksomhed. Der er jo også muligheder for virksomheder og erhvervslivet i det her, siger Heidi Daugaard.

Mere ungt liv i byen: Lokalråd tager hul på ungdomsprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce