Markus forlod hård klike - nu er han udlært slagter

Det er interessen for mad, som fik Markus Stokvad Laursen til at uddanne sig til slagter. Foto: Henrik Sandvad

Markus forlod hård klike - nu er han udlært slagter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

23-årige Markus Stokvad Laursen var i mange år en del af en hård drengegruppe i Holstebro, som blandt andet indbefattede slagsmål og narko. En dag fik han nok og forlod det hele, og i dag kan han kalde sig udlært slagter i SuperBrugsen i Brædstrup.

Brædstrup: - Jeg er blevet rigtig glad for at bo i Brædstrup. Selvom det er en stille by, og der ikke sker så meget, er jeg glad for at bo her. Det passer meget godt til det, jeg har brug for.

23-årige Markus Stokvad Laursen kigger eftertænksomt ud i luften i baglokalet i SuperBrugsen, mens han siger ordene. Netop ro er ikke noget, der har præget Markus' liv i de seneste seks år.

Allerede som 17-årige flyttede han væk fra sine forældre i Karup til Holstebro, og kort forinden var han blevet smidt ud af 8. klasse. I folkeskolen havde han "lavet lidt ballade og pjækket alt det, han kunne", som han udtrykker sig, og det betød, at den unge rebel blev sendt på efterskole. Noget, som kom til at ændre hans tilværelse på godt og ondt.

- Det var nok nogle af de bedste år i mit liv på efterskolen. Jeg fik mange gode oplevelser og venner for livet, men det betød også, at jeg mødte nogle kammerater, som ikke var så gode for mig, siger Markus Stokvad Laursen.

Jeg er glad for, at jeg kom ud af det miljø. Her passer jeg bare mit arbejde, og jeg har fået nogle rigtige gode kolleger.
Markus Stokvad Laursen, nyudlært slagter
Markus Stokvad Laursen har skullet vænne sig til at være åben og have kontakt med kunderne i SuperBrugsen i Brædstrup, men nu nyder han det. Foto: Henrik Sandvad
Markus Stokvad Laursen har skullet vænne sig til at være åben og have kontakt med kunderne i SuperBrugsen i Brædstrup, men nu nyder han det. Foto: Henrik Sandvad

Stoffer ændrer alt

Kammeraterne, der ikke var så gode, viste sig at have en interesse for stoffer, og det førte andet med sig i form af uvenskaber og slagsmål, og den rå tone var ikke noget, som interesserede Markus.

- De kunne være de sødeste mennesker på jorden, når de ikke var på stoffer, men når de tog stoffer, ændrede de fuldstændig karakter. Selv har jeg aldrig taget noget. Jeg har røget lidt hash. Det er det eneste. Jeg ville egentlig bare det sociale, og vi skulle have det rart sammen. Men de skulle altid tage stoffer. Til sidst fik jeg bare nok af det hele. Jeg ville væk, og derfor søgte jeg læreplads som slagter i brugsen i Brædstrup. Jeg ville bare så langt væk som muligt, fortæller Markus.

Ny start

Det er nu tre år siden, at han forlod den hårde klikke i Holstebro. I Brædstrup fik han chancen for at kickstarte sit liv. I starten boede han hos brugsuddeleren, indtil han fandt en bolig.

Siden har han fået styr på sit liv. Han har fået sin egen lejlighed i Søgade i Brædstrup, og han er netop blevet uddannet slagter med gode resultater. Til eksamen fik han 39 point ud af 48 mulige, og han var således blot ét enkelt point fra en bronzemedalje, som ikke uddeles særlig tit.

- Jeg er glad for, at jeg kom ud af det miljø. Her passer jeg bare mit arbejde, og jeg har fået nogle rigtige gode kolleger. Jeg har også lært en del, blandt andet at være mere åben og snaksagelig. I begyndelsen syntes jeg, det var underligt at tale med især de ældre kunder, men nu synes jeg bare, det er hyggeligt. Vi er her jo for at hjælpe hinanden, siger Markus Stokvad Laursen.

Mere uddannelse

Han har kontrakt med SuperBrugsen frem til 15. august, og de gode resultater fra slagteruddannelsen har givet ham mod på mere. Han overvejer derfor nu at tage ud at rejse og begynde at læse til enten procesteknolog eller maskinmester.

- Jeg sagde lidt for sjov til mig selv, at hvis jeg klarede mig godt, ville jeg læse videre, og jeg har egentlig altid interesseret mig for teknik. Uddannelsen som maskinmester er meget alsidig, og det tror jeg godt kunne blive min vej. Så er jeg 27, når jeg er uddannet, hvilket er ganske fint. Så vil jeg have gjort det godt, synes jeg, siger Markus Stokvad Laursen med et smil.

Markus forlod hård klike - nu er han udlært slagter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce