Lokal forretning udkonkurreret af nethandel: Slut med salg af havemaskiner til private

Jan Bilstrup og mekaniker Henning Klemmensen (til højre) må indstille sig på nye tider i Jøla Mini Motor A/S. Afdelingen lukker for betjening af privatkunder. Foto: Peter Hald

Lokal forretning udkonkurreret af nethandel: Slut med salg af havemaskiner til private

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konkurrence fra nethandel tvinger Jøla Mini Motor A/S til at drosle kraftigt ned.

Brædstrup: Presset af den tiltagende nethandel vil Jøla Mini Motor A/S på Søbækvej i Brædstrup fra 1. februar stoppe for handel med privatpersoner. Det får især betydning, når det gælder salg og servicering af motorsave, robotplæneklippere, almindelige plæneklippere, buskryddere og andre mindre maskiner til have- og skovbrug.

Jøla Mini Motor ligger sammen med Jøla Maskincenter A/S, der arbejder med salg og servicering af landbrugsmaskiner og traktorer, og denne del af virksomheden fortsætter som hidtil, da kundegruppen her er professionelle landmænd.

Men Mini Motor lukker som nævnt for private.

- Vi kan ikke længere handle med private. Vi får ikke den økonomi i det, som vi havde ønsket og håbet på - vi er blevet presset blandt andet af internettet. Det betyder, at fra 1. februar skal man ikke længere køre ud til Jøla, hvis ikke man har et CVR-nummer. Vi har sagt fire medarbejdere op, og fra 1. februar lukker vi privatdelen, siger Jan Bilstrup, der er direktør for Jøla Maskincenter A/S og Jøla Mini Motor A/S.

- Jøla vil overholde alle aftaler omkring vinteropbevaring af robotter. Vi servicerer og installerer som aftalt i 2019, tilføjer Jan Bilstrup.

Jeg håber, at der vil melde sig en køber til Mini Motor.
Jan Bilstrup

En tung beslutning

- Det er en tung beslutning, men det, man normalt tjener penge på, kommer folk ind og siger, at det må vi ikke tjene penge på. De kommer med deres mobiltelefoner og fortæller, at de kan købe tingene til lavere priser på nettet... nogle gange under vores indkøbspris. Det gælder blandt andet motorsave, buskryddere og robotplæneklippere... den slags køber folk på nettet, og det rammer jo den lokale handel. Der er endda en svensk hjemmeside, der er aktiv her i landet, som er med til at presse os, siger Jan Bilstrup.

- Jeg takker mit personale for en god og loyal indsats og ønsker dem alt det bedste med deres fremtidige job, understreger han.

- Vi beholder en af vores mest erfarne folk, Henning Klemmensen. Det er den positive del. Klemmensen har arbejdet med motorsave med mere i 27 år, og han er en af de få erfarne, der er tilbage i området. Men vi tager altså desværre kun imod de professionelle - håndværkere og andre med CVR-numre, siger Jan Bilstrup.

- Vi har gennem de seneste to måneder forsøgt at sælge Mini Motor-afdelingen, men foreløbig uden held. Nogle var interesserede, men sagde fra i sidste ende. Jeg håber, at der vil melde sig en køber til Mini Motor, så vi kan få re-etableret en forretning i lokalområdet, hvor salg til private kan fortsætte med god service til alle, der måtte have behovet, siger han.

Overtog Mini Motor

For fire år siden overtog Jøla A/S forretningsdelen af Brædstrup Mini Motor, der havde til huse på Vestervangen. Det skete efter, at indehaveren Harry Andreassen døde efter kort tids sygdom i 2014.

Handlen og serviceringen af motorsave, plæneklippere og lignende maskiner rykkede ud til Jøla A/S på Søbækvej 2 lidt nord for Brædstrup, og i starten havde Jan Bilstrup og hans kolleger lyse forventninger til den nye afdeling i firmaet.

Men så tog nethandlen fart, og det økonomiske grundlag for Mini Motor-afdelingen begyndte at skride.

En kold verden

- Nethandlen har virkelig presset os. Jeg troede virkelig ikke, at det ville være så slemt, siger Jan Bilstrup, der efterhånden er blevet ret skeptisk overfor den digitale udvikling med den tiltagende nethandel.

- Nogle bliver ensomme af det her, ikke mindst de ældre kunder, der er vant til at handle med levende mennesker. Denne verden forandrer sig til de unges fordel... de får nogle billige varer, og det er de åbenbart godt tilfredse med. Men det bliver en kold verden, og vi ved slet ikke, at vi bliver ensomme af det, siger Jan Bilstrup.

Lokal forretning udkonkurreret af nethandel: Slut med salg af havemaskiner til private

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce