Landsby startede egen festival: Nu kommer Anne Dorte Michelsen

Ida Wenøe og Martin Fehr Therkildsen er idémagerne bag Træden Winter Folk. Nu har de arrangeret en ny festival i landsbyen 2. februar. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Landsby startede egen festival: Nu kommer Anne Dorte Michelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For to år siden startede Martin Fehr Therkildsen og sangerinden Ida Wenøe vinterfestivalen Træden Winter Folk. Nu kommer festivalen igen og denne gang med Anne Dorte Michelsen som hovednavn.

Træden: En god fest er værd at gentage. Det mener festivalarrangørerne Martin Fehr Therkildsen og Ida Wenøe, som tilbage i 2017 slog dørene op for vinterfestivalen Træden Winter Folk for første gang. Efter et års pause er de to venner i samarbejde med Træden Musikforening igen parat til at holde en festival, som løber af stablen lørdag 2. februar.

- Vi husker den første festival som en ganske særlig, sjov og rørende oplevelse, og den var på mange måder bedre, end vi havde turde håbe på forhånd. Festivalen var en hyldest til både vores barndomsegn, til den gode musik, kærligheden og alt, hvad der er godt i livet, så derfor er vi klar til at gøre det igen, siger koncertarrangør Martin Fehr Therkildsen.

Vi husker den første festival som en ganske særlig, sjov og rørende oplevelse, og den var på mange måder bedre, end vi havde turde håbe på forhånd.
Martin Fehr Therkildsen, koncertarrangør
Træden Winter Folk
Lørdag 2. februar vil landsbyen Træden igen danne ramme om Træden Winter Folk, hvor der holdes koncerter i kirken og i forsamlingshuset. Musikken er primært inden for folk, country, folkemusik og singer-singwriter genren.Årets program: Anne Dorte Michelsen Basco Magnus Knudsen Who Killed Bambi med Julie Marie og Therese Aune Skammens Vogn
Trioen Lyspunkt spillede en smuk koncert i Træden Kirke under Træden Winter Folk i 2017. Genren lå et sted mellem folkemusik og klassisk musik. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Trioen Lyspunkt spillede en smuk koncert i Træden Kirke under Træden Winter Folk i 2017. Genren lå et sted mellem folkemusik og klassisk musik. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Et scoop

Lige som for to år siden bliver kernen i festivalen at levere mindre kendt musik i genrer som folk, singer-songwriter og countrypræget musik, og koncerterne bliver holdt i henholdsvis Træden Kirke og Træden Forsamlingshus.

Helt ukendt bliver musikken imidlertid ikke, for den lille festival har i år hyret sangerinden Anne Dorte Michelsen, som vil give solokoncert i Træden Kirke.

- For os er Anne Dorte Michelsen lidt af et scoop. Vi er meget stolte af at booke netop hende, for vi synes, hun repræsenterer noget nærvær, humor og eftertænksomhed i sine tekster. Hun har et kæmpe katalog at trække på og har en vidunderlig vokal, og så har hun skrevet mange evergreens. Vi er derfor meget begejstrede og beærede over, at hun vil deltage, siger Martin Fehr Therkildsen.

Krøllet musik med humor

Ud over Anne Dorte Michelsen byder festivalen på stryger-kvartetten Who Killed Bambi, Magnus Knudsen og folkbandet Basco og Sammens Vogn.

- Skammens Vogn glæder jeg mig personligt meget til. Hvis man sætter det på, vil det måske lyde lidt krøllet, skævt eller måske lidt skørt for mange. Men bandet har en fantastisk spilleglæde og begejstring for musikken og en stor humor. Det er derfor en kæmpe fornøjelse og præsentere dem, for de ville ellers aldrig komme på de her kanter, siger Martin Fehr Therkildsen.

Til Træden Winter Folk starter hver koncert med en fællessang, som den optrædende kunstner har valgt. Festivalen byder også på fællesspisning i forsamlingshuset, hvor Købmandscafeen står for maden. Derudover står byen også sammen om at tilbyde de tilrejsende musikere husly og et sted at sove for at skabe de bedst mulige rammer omkring vinterfestivalen.

Folkemusik i forsamlingshuset

Til at slutte festivalen af kommer folkbandet Basco, som forventes at spille op til fest i forsamlingshuset.

- Nu hedder vi Træden Winter Folk, og så er det naturligt at slutte af med noget klassisk folkemusik, og vi har derfor hyret Basco, som er nogle af landets bedste inden for den genre. Det var en stor succes på den første festival med et folkeorkester til at slutte festivalen af, siger Martin Fehr Therkildsen.

Træden Winter Folk har i alt cirka 100 billetter til salg i alt, og der er næsten udsolgt, oplyser koncertarrangøren.

Landsby startede egen festival: Nu kommer Anne Dorte Michelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce