Kroejere er klar til samarbejde med selskab om nye boliger

Torben, Ole og Jan Bilstrup har ejet Brædstrup Kro siden 1992. De har i de seneste tre år forsøgt at sælge kroen uden held, så nu vil de i stedet etablere boliger på grunden. Arkivfoto: Henrik Sandvad

Kroejere er klar til samarbejde med selskab om nye boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejerne af Brædstrup Kro har indledt et samarbejde med boligselskabet Domea om opførslen af nye lejligheder. Går godkendelsen af projektet hurtigt, vil kroen lukke til nytår.

Brædstrup: Ejerne af Brædstrup Kro, brødrene Ole, Torben og Jan Bilstrup, har i længere tid ledt efter en investor til at realisere et boligprojekt på 32 boliger på Nørregade 11 i Brædstrup, hvor kroen ligger i dag. Nu har kroejerne så indledt et samarbejde med boligselskabet Domea.

- Vi er stadig i den indledende fase, men vi har fået en positiv tilkendegivelse fra Horsens Kommune omkring projektet, og vi har derfor aftalt, at vi vil forsøge at bygge lejlighederne. Vi regner med, at vi kan få det til at hænge sammen, siger Louise Prahm, projektudviklingschef i Domea.

Hun tror, det nye boligprojekt kan give et løft til Brædstrup, og at det kan hjælpe med tilflytningen til byen.

- Det vigtigste for os er, at det bliver et dejligt sted at bo. Derfor tænker vi både tryghed, arkitektur og kvalitet ind i byggeriet. Det er tre parametre, vi vægter meget højt, og det vil vi også gå efter i projektet i Brædstrup, siger Louise Prahm.

Vi har kunnet mærke hele vejen, at Domea er meget optimistiske, og de tror på Brædstrup og på, at lejemålene nok hurtigt skal blive lejet ud. Derfor valgte vi dem.
Torben Bilstrup, medejer Brædstrup Kro

Plads til rækkehuse

Der er således ikke tegnet et endeligt projektforslag for Nørregade 11, men ifølge ejerne af grunden arbejdes der på at opføre to punkthuse på fire etager med i alt 32 boliger. Derudover er der planlagt opførslen af seks små rækkehuse, hvilket dog vil ske på et senere tidspunkt.

- Vi har været rigtig glade for vores dialog med Domea. Vi har kunnet mærke hele vejen, at Domea er meget optimistiske, og de tror på Brædstrup, og de tror på, at lejemålene nok hurtigt skal blive lejet ud. Derfor valgte vi dem, siger Torben Bilstrup.

I spil til tryghedsboliger

Ifølge projektudviklingschefen vil Domea gå efter et differentieret byggeri med lejligheder til enlige og par, unge som ældre, men lejlighederne kan også være i spil til at blive tryghedsboliger, som borgmester Peter Sørensen gerne ser opført i Brædstrup.

- Det afhænger af, hvilke ønsker kommunen måtte komme med i forbindelse med projektet. Som udgangspunkt har vi tænkt i familieboliger, siger Louise Prahm.

De to boligblokke bliver i fire etager for at skabe grundlaget for en god økonomi i projektet, og højden af husene bør ikke blive et problem ifølge de nuværende ejere.

- Byggeriet bliver ikke højere, end kroen er i dag. Så alt med skyggepåvirkninger er der taget højde for, siger Ole Bilstrup.

Kroen åbent til nytår

Der er i øjeblikket ved at blive udarbejdet en ny lokalplan for Nørregade 11, som forventes at komme til politisk behandling og høring i efteråret. Projektmagerne håber dog på en hurtig proces.

- I april sagde økonomiudvalget ja til, at kommunen ville yde støtte til projektet i form af udbetaling til grundkapitalen. Nu håber vi bare, at vi kan få hele projektet godkendt inden 1. januar. Vi vil gerne have en hurtig behandling, for vi kan godt mærke, at usikkerheden om kroens fremtid påvirker forretningen, siger Torben Bilstrup.

Ifølge ejerne vil Brædstrup Kro med sikkerhed være åben frem til nytår, men herefter er det usikkert, hvornår kroen holder sin sidste åbningsdag.

- Det hele afhænger af, hvor hurtigt hele den politiske godkendelse kommer til at tage, siger Ole Bilstrup.

Kroejere er klar til samarbejde med selskab om nye boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce