Kro-planer mødes med glæde og ærgrelse

Der er stor efterspørgsel efter ældrevenlige boliger i Brædstrup, så derfor glæder det formanden for den lokale afdeling af Ældre Sagen, Niels Rasmussen, at der er byggeplaner om 32 ældrevenlige lejligheder på krogrunden. Arkivfoto

Kro-planer mødes med glæde og ærgrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældrevenlige boliger på krogrunden vil være til gavn for byen, lyder det fra formænd for Brædstrup Lokalråd og Ældre Sagen. Til gengæld ærgrer de sig over, at et af byens samlingssteder forsvinder.

Brædstrup: Der er både surt og sødt i forbindelse med de byggeplaner for Brædstrup Kro, som ejerne af kroen offentliggjorde onsdag i Horsens Folkeblad. Sådan lyder reaktionen fra formanden for Brædstrup Lokalråd, Preben Norup, og formand for Ældre Sagen i Brædstrup, Niels Rasmussen, efter at kroejerne meddelte, at de går med planer om at vælte kroen for i stedet at opføre to boligblokke med 16 lejligheder i hver.

Begge formænd har ved flere lejligheder talt varmt for flere almene og gerne ældrevenlige boliger i byen, og netop den del af projektet bliver mødt med begejstring.

- Jeg synes, det er rigtig fint med nogle almennyttige boliger. Vi ved, at der er et stort behov for ældrevenlige boliger i Brædstrup, og jeg er sikker på, at det boligselskab, som engang skal bygge dem, nok skal få held til at få lejet dem ud, siger Niels Rasmussen fra Ældre Sagen.

Der er mange ældre i byen, som gerne vil flytte i noget mindre. Flere lejligheder vil betyde, at der vil blive flere huse ledige, som kan overtages af børnefamilier. Det vil kun blive en gevinst for Brædstrup.
Preben Norup, formand for Brædstrup Lokalråd

Vil sætte gang i boligmarkedet

Formanden for Brædstrup Lokalråd glæder sig også over udsigten til flere almene boliger og tror på, at de planlagte lejligheder kan være med til at sætte mere gang i boligmarkedet i Brædstrup.

- Det er jeg faktisk ret overbevist om. Der er mange ældre i byen, som gerne vil flytte i noget mindre. Flere lejligheder vil betyde, at der vil blive flere huse ledige, som kan overtages af børnefamilier. Det vil kun blive en gevinst for Brædstrup. Specielt når vi ved, at behovet er der, siger Preben Norup.

Den samme rotation på boligmarkedet i Brædstrup forventer Ældre Sagens formand, og han ser gerne, at kommunen bliver en aktiv spiller i det spil.

- Lejlighederne på krogrunden vil betyde, at der kommer mange huse til salg på samme tid. I den tidligere Brædstrup Kommune lavede kommunen af og til nogle fremstød over for familier i Aarhus og fortalte dem, at Brædstrup ligger centralt både i forhold til Aarhus, Vejle, Horsens og Silkeborg. Så når de boliger kommer på markedet, synes jeg godt, kommunen kunne lave et sådant fremstød igen og få markedsført Brædstrup specielt over for børnefamilierne i Aarhus. De kan jo bo væsentligt billigere her end i Aarhus, siger Niels Rasmussen.

Beklager kros skæbne

Selvom glæden over det måske kommende boligprojekt i Brædstrup er stor, er der også ærgrelse over, at Brædstrup Kro forsvinder, hvis planerne føres ud i livet.

- Selvfølgelig er det ærgerligt, at kroen skal væltes. Det er en flot, gammel bygning, og kroen har betydet meget for byen igennem mange år. Men jeg kan godt se, at man ikke kan opretholde noget, som ikke er en sund forretning. Uden at jeg kender til økonomien, er der en grund til, at ejerne gerne vil af med kroen, siger Preben Norup.

Her er lokalrådsformanden helt på linje med formanden for Ældre Sagen i Brædstrup.

- Selvfølgelig ærgerligt for byen, men det kan ikke hjælpe noget, hvis man ikke kan drive en forretning med kro. Ejerne har virkelig været gode til at vedligeholde det, men hvis der ikke er plads til en kro i Brædstrup, så må man finde på alternativer. Det er så det, ejerne har gjort, siger Niels Rasmussen.

Kro-planer mødes med glæde og ærgrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce