Kommunen spørger unge til råds: Hvad skal der være på ny ungdomsplads?

Ungdomspladsen kommer til at ligge på Skolegade 9, hvor tidligere bygning for ungdomsskolen lå. Den bygning blev revet ned i sommer. Huset i baggrunden er den nuværende ungdoms- og musikskole. Foto: Henrik Sandvad

Kommunen spørger unge til råds: Hvad skal der være på ny ungdomsplads?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I løbet af 2019 skal der etableres et uformelt mødested for byens unge i Brædstrup. Nu vil kommunen have de unge i tale for at få ideer til, hvad ungdomspladsen skal indeholde.

Brædstrup: En multibane, skater-ramper, street fodbold, basket eller en bmx-bane. Fantasien kan få lov til at flyde frit, når Horsens Kommune onsdag 14. november inviterer børn og unge i Brædstrup til et idé-arrangement foran byens ungdomsskole i Skolegade.

Her kan byens unge komme med deres bud på, hvad en ny ungdomsplads skal indeholde.

I forbindelse med områdefornyelsen i Brædstrup er der afsat 1.250.000 kroner til en ungdomsplads, som efter planen skal etableres i løbet af 2019.

Tanken med pladsen er, at den skal skabe et mødested for byens unge, hvor de kan få lov til at have et uformelt ungdomsmiljø, hvor der både er mulighed for bevægelse, fællesskab og sammenhold. Først er det dog de unge selv, som skal i spil, da det nemlig er dem, som skal komme med de gode ideer.

- Det er vigtigt, at det er de unge, der kommer med deres input til, hvordan sådan en plads kan se ud, og hvad den skal kunne. Vi gamle omkring bordet kan hurtigt blive enige om, hvad de unge har brug for, men det tror jeg ikke, det bliver en succes. Derfor vil vi holde et unge-arrangement, hvor vi vil prøve at møde de unge i øjenhøjde, siger Jens Friis Pedersen, projektleder for områdefornyelsen i Horsens Kommune.

- Tanken er at lave et festligt arrangement, hvor der vil være lidt live-musik, lidt snacks og lidt at drikke, og målet er, at det bliver sjovt at kaste ideer rundt om en ny ungdomsplads. Det gør vi for at blive klogere på, hvad de unge mangler i Brædstrup.

Vi håber, der bliver en bred repræsentation af unge. Der findes naturligvis mange slags unge med mange forskellige interesser, men tanken er, at ungdomspladsen skal være en plads for alle.
Jens Friis Pedersen, projektleder Horsens Kommune

Central plads

En plads for alle

Den nye plads skal være på et område foran ungdomsskolen i Skolegade lige ved den kommende banesti og tæt på Brædstrup Skole. Ungdomspladsen skal henvende sig til unge i alderen fra 13 til cirka 25 år, og det er den aldersgruppe, som kommunen håber at komme i kontakt med til unge-arrangementet.

- Det kan være super svært at få de unge med til den slags, men vi har på fornemmelsen, at der er mange unge i byen, som gerne vil bidrage og vil være med til at udvikle en ny ungdomsplads. Vi håber, der bliver en bred repræsentation af unge. Der findes naturligvis mange slags unge med mange forskellige interesser, men tanken er, at ungdomspladsen skal være en plads for alle, siger Jens Friis Pedersen.

Unge-arrangementet finder sted 14. november fra klokken 16 til 18.30. Efter arrangementet går Musikskolen på og spiller nogle numre.

Kommunen spørger unge til råds: Hvad skal der være på ny ungdomsplads?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce