Klaus fik livet igen efter hjertetransplantation: Stopper som apoteker før tid

Klaus Christiansen har siden september 2002 haft det overordnede ansvar som apoteker på Brædstrup Apotek i Søndergade. Men til nytår er det slut. Foto: Henrik Sandvad

Klaus fik livet igen efter hjertetransplantation: Stopper som apoteker før tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Man skal leve livet, mens man har det. Det mener apoteker Klaus Christiansen i Brædstrup, som i 2005 fik en hjertetransplantation. Nu har han besluttet at gå på pension et år før tid.

Brædstrup: I over 16 år har apoteker, Klaus Christiansen, haft ansvar for indkøb og udlevering af lægemidler, samt for budget, rådgivning og personale på Brædstrup Apotek.

Til nytår er det slut. DA vælger den 64-årige apoteker at sige stop efter 37 år, først som farmaceut og senere som apoteker.

Lægemiddelstyrelsen har også fundet afløseren, som bliver en yngre kvindelig farmaceut af brasiliansk afstamning, Kerly Servilieri, fra Vejlby Apotek ved Aarhus. Hun tiltræder sit nye job på Brædstrup Apotek 1. januar.

- Processen med at finde min afløser gik i gang allerede i maj, fordi jeg ville være sikker på, at der kom en ny apoteker efter mig. Heldigvis hører Brædstrup ikke til de byer, hvor det er svært at finde en apoteker, og der var fem ansøgere til bevillingen, siger Klaus Christiansen.

Jeg er godt klar over, at jeg nok ikke får 20-25 år som pensionist som mange andre. Derfor satte min kone og jeg os ned og snakkede om, hvad vi ville resten af livet, og så kom vi frem til, at tiden var at stoppe med at arbejde nu og prøve at opleve nogle andre ting sammen.
Klaus Christiansen, apoteker i Brædstrup
Det var interessen for naturvidenskab, der i sin tid fik Klaus Christiansen ind på Danmarks Farmeceut Højskole. Som apoteker i Brædstrup er han glad for nærværet med kunderne på et lille apotek. Foto: Henrik Sandvad
Det var interessen for naturvidenskab, der i sin tid fik Klaus Christiansen ind på Danmarks Farmeceut Højskole. Som apoteker i Brædstrup er han glad for nærværet med kunderne på et lille apotek. Foto: Henrik Sandvad

Tæt på at dø

Apotekeren indrømmer gerne, at hans pension kommer et år for tidligt. Beslutningen er ikke mindst fremskyndet af, at Klaus Christiansen i 2005 fik en hjertetransplantation efter en blodprop. Et forløb, der var tæt på at slå ham ihjel.

- Det var meget skidt. Jeg kunne kun gå 20 meter, og så måtte jeg holde en pause. Jeg måtte sove siddende i tre måneder, fordi jeg havde vand i lungerne, da mit hjerte ikke fungerede godt nok. Samtidig var vi i gang med at flytte apoteket til Søndergade, og det første byggemøde blev faktisk holdt på sygehuset, selvom det ikke var noget, overlægen var begejstret for, fortæller Klaus Christiansen med et lille smil.

Livet er kort - især som hjertepatient

Hjertetransplantationen ændrede Klaus Christiansens liv. Han siger selv, at han fik livet igen, og derfor skal den sidste del af det også nydes i fulde drag.

- Jeg har det heldigvis fint i dag. Jeg tager medicin for, at kroppen ikke skal udstøde mit nye hjerte som et fremmedlegeme, og den medicin skal jeg tage resten af livet.

- Jeg er godt klar over, at jeg nok ikke får 20-25 år som pensionist som mange andre. Derfor satte min kone og jeg os ned og snakkede om, hvad vi ville resten af livet, og så kom vi frem til, at tiden var inde til at stoppe med at arbejde nu og prøve at opleve nogle andre ting sammen, siger Klaus Christiansen.

Tid til oplevelser

Det er ikke, fordi Klaus Christiansen og hans kone Gitte Gade, som er tidligere radiograf på Brædstrup Sygehus, har store eller vilde planer for pensionistlivet. Den ekstra tid skal bruges på hus og have i hjemmet i Virklund og ikke mindst golf på Himmelbjergets Golfklub, men også bare oplevelser sammen.

- Gitte har en garnbutik i Silkeborg, som hun er ved at afvikle. Det vil give os mere tid sammen til at opleve nogle ting. Jeg har boet i Midtjylland i så mange år nu, men jeg har f.eks. aldrig set Randers Regnskov. Der er mange oplevelser derude, som man ikke har taget sig tid til, men som vi får mulighed for at gøre sammen nu, siger Klaus Christiansen.

En by med særlig plads i hjertet

Byens snart forhenværende apoteker kommer oprindelig fra Holte og blev i 1981 uddannet cand. pharm. på Danmarks Farmaceut Højskole.

Før han kom til Brædstrup, var han farmaceut i Stenløse-filialen under Frederikssund Apotek, som er landets fjerdestørste. Han har dog nydt livet i provinsen på et lille apotek.

- Jeg kom til Brædstrup, fordi jeg ønskede at være apoteker og være selvstændig. Det var naturligvis et stort spring, men jeg har altid været glad for byen og ikke mindst de mange venlige kunder, vi har. Der er en større intimitet og nærvær på et lille apotek i forhold til et stort. Her kan man have den samme kunde flere gang i løbet af en uge, hvilket gør, at man får et bedre kendskab til sine kunder, siger Klaus Christiansen.

Selvom tiden i Brædstrup er ved at rinde ud for den afgående apoteker, vil byen altid have en særlig plads i hjertet.

- Det var her, jeg blev selvstændig apoteker. Det var her, jeg blev syg og fik min hjertetransplantation, og fik livet igen. Det var også i Brædstrup, jeg mødte min kone, så jeg har oplevet alle livets rutsjeture her. Det føles derfor også lidt underligt, at det snart er slut, siger han.

Klaus fik livet igen efter hjertetransplantation: Stopper som apoteker før tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce