Klar med tema-weekend om H.C. Andersen

H. C. Andersen kom vidt omkring. Han besøgte også Brædstrup engang - nemlig 6. juni 1850, da han traf den lokale herredsfoged. Arkivtegning

Klar med tema-weekend om H.C. Andersen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udstilling om H.C. Andersen, en levende Andersen og højtlæsning i Tinghuset i Brædstrup.

Brædstrup: "I H.C. Andersens fodspor" er titlen på en tema-weekend om den store danske digter, der vil finde sted på Tinghuset i Brædstrup. Der er fernisering fredag 8. marts klokken 17, og så vil begivenhederne og udstillingen fortsætte lørdag 9. marts og søndag 10. marts - begge dage fra klokken 10 til 17.

Man kan både opleve Danmarks historie og datidens kulturhistorie ved at fokusere på H. C. Andersens mange rejser og hans eventyr.

- Selv nu 144 år efter sin død er H. C. Andersen stadig aktuel, og hans eventyrlige liv har givet stof til 156 eventyr, der er blevet oversat til over 125 sprog, fortæller Karen Bækbøl, der har taget initiativ til udstillingen.

H.C. Andersen-weekenden vil byde på en "levende H.C. Andersen", ligesom der kommer kendte fortællere og læser eventyr for børn og voksne.

Tinghusets udstillingslokale udsmykkes med eventyrlige plakater, gamle møbler og rekvisitter.

Tegnepapir og farver er lagt klar til børnene, og de kan folde deres egen papirbåde - ligesom i eventyret "Tinsoldaten". Dette eventyr er i øvrigt blevet læst op for et par skoleklasser i formning, og deres resultater, inspireret af eventyret, vil blive en del af udstillingen.

Musik skal der også til, så der vil blive sunget gamle H. C. Andersen-sange og nyere sange - blandt andre nogle, som den lokale komponist Bjarne Haahr satte melodi til.

Klar med tema-weekend om H.C. Andersen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce