Kirke i nye klæder: Seks måneders arbejde har frisket kirken op

Murværket på kirken og tårnet er fuget om, så kirken igen fremstår pæn og er klar til vind og vejr. Foto: Søren E. Alwan

Kirke i nye klæder: Seks måneders arbejde har frisket kirken op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brædstrup Kirke har fået nyt tag, og snart går håndværkerne i gang med indgangspartiet. Menighedsrådet håber også, at kirken får en opfriskning indvendig.

Brædstrup: Håndværkerne har arbejdet på Brædstrup Kirke siden slutningen af april, og de mange arbejdstimer er begyndt at kunne ses på den snart 76 år gamle kirke. Således er taget blevet udskiftet, murværket er blevet fuget om, og loftrummet over kirkerummet er blevet isoleret på ny.

- Vi er glade for, at det begynder at lakke mod enden, for det har været et stort projekt. Når håndværkerne har fået sat et nyt kors op på toppen af kirkespiret i begyndelsen af næste uge, vil de gå i gang med at renovere indgangspartiet. Det skal laves, så det kommer op i højde, så folk med rollator kan komme frit ud af og ind i kirken uden brug af en rampe. Vi regner med, at det hele er færdigt inden december, siger kirkeværge Rasmus Schmidt.

Han har taget sig tid til at vise rundt på kirken midt i den store renovering, og som mange andre renoveringsprojekter er der også dukket uventede ting op undervejs.

- Det viste sig, at der var gået hul i en vandledning, så den er blevet skiftet. Så skiftede vi også kloakledningen i samme omgang. Det er fint, at vi kan få det hele ordnet på én gang, siger Rasmus Schmidt.

Vi er glade for, at det begynder at lakke mod enden, for det har været et stort projekt.  
Rasmus Schmidt, kirkeværge Brædstrup Kirke.

Kalk til kirken

Det er byggefirmaet Ole Sommer A/S fra Skanderborg, som er totalentreprenør på det store renoveringsprojekt, men der bliver også brugt lokale håndværkere som underleverandører undervejs. Hele projektet løber op i alt fire millioner kroner, og menighedsrådet har også fundet lidt midler til at få malet og kalket kirken indvendig.

- Vi har derfor søgt biskoppen om at lukke kirken fra januar til slutningen af marts, så vi kan få malet og kalket indenfor. Det er dog ikke noget, vi har fået svar på endnu. Det er over 25 år siden, at kirken sidst er blevet kalket og malet, så vi synes, at den trænger, siger Rasmus Schmidt.

Både han og menighedsrådet har mange ønsker for Brædstrup Kirke, så den både fremstår i god stand, men også lever op til tidens krav.

- Kirkerummet er meget mørkt, så vi kunne godt ønske os lidt bedre belysning, men om det bliver i denne omgang, tør jeg ikke kunne sige. Vi har også brug for et nyt lydanlæg, så vi har nok af ønsker, siger Rasmus Schmidt.

Kirke i nye klæder: Seks måneders arbejde har frisket kirken op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce