Investor har skudt en million i Anders' iværksætter-idé

Spisebordet i køkkenet er det typiske arbejdssted for Anders Fogh, mens han prøver at køre sin egen virksomhed i gang. Det bliver til mange lange dage, da der også er Nanna og deres fire børn at se til. I baggrunden ses Nanna sammen med Noah på et halvt år. Foto: Henrik Sandvad

Investor har skudt en million i Anders' iværksætter-idé

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I januar var 25-årige Anders Fogh fra Brædstrup tæt på at smide sin drøm om at starte egen virksomhed. Så fik han en million kroner af en business angel i investering, og nu vil han leve af at få andre unge til at blive iværksættere.

Brædstrup: Det er ikke nemt at starte sin egen virksomhed. Det har 25-årige Anders Fogh fra Brædstrup oplevet på egen krop. I februar sidste år fik han en idé om lave en hjemmeside, som skal gøre det lettere for unge iværksættere at komme i gang med egen virksomhed og få en investor.

Ideen kostede en million kroner at føre ud i livet, så derfor søgte Anders Foogh også efter en investor til sin egen virksomhed. Det blev en lang rejse med adskillige afslag, og i januar i år var han tæt på at smide projektet.

- Jeg talte med 12 forskellige investorer, som alle var positive omkring min idé. De tog sig tid til at læse min forretningsplan og kom med meget positiv feedback. Det var dog ikke mulighed for at få en investering. Så i januar var jeg tæt på at opgive og finde mig et almindeligt arbejde, fortæller Anders Fogh.

I øjeblikket står jeg op klokken 6 og går i seng klokken 1.30 om natten. Det er hårdt, men jeg har også svært ved at slippe det.
Anders Fogh, iværksætter
Anders Fogh har fået flere positive tilbagemeldinger om Startup Central fra en række uddannelsesinstitutioner, som gerne vil tilbyde forløb inden for iværksætteri. Foto: Henrik Sandvad
Anders Fogh har fået flere positive tilbagemeldinger om Startup Central fra en række uddannelsesinstitutioner, som gerne vil tilbyde forløb inden for iværksætteri. Foto: Henrik Sandvad

Business angel hjalp Anders

Undervejs i forløbet fik Anders rådgivning og sparring hos Business Horsens og Venture City Horsens, som var behjælpelige med hans forretningsplan og finde såkaldte business angels, som er erfarne virksomhedsledere, der ønsker at investere i nye virksomheder. Den 13. business angel, som Anders Fogh mødte, viste sig at være den rigtige.

Han investerede i Anders idé, så i begyndelsen af april lancerer han hjemmesiden www.startupcentral.dk. En platform, der skal fremme iværksætteri på blandt andet ungdomsuddannelserne.

Hjemmesiden udstyrer de kommende iværksættere med skabeloner til forretningsplaner, budgetter, regnskaber og lønsystemer, og hvad man ellers har brug for for at starte sin egen virksomhed. Via hjemmesiden bliver det også muligt at få sin idé præsenteret for en bred vifte af investorer.

- Startup Central hjælper de kommende iværksættere med at få gjort deres forretningsplan skarpere, lavet budget og med at gøre ens pitch bedre, det vil sige den to minutters elevatortale, som skal overbevise en investor om at investere i ens virksomhed. Så vi hjælper med hele fasen fra idé til investering, hvor der også er mulighed for at få eksperthjælp fra mentorer og coaches undervejs, fortæller Anders Fogh.

Han håber, at han kan være med til at få flere unge til at starte selvstændig virksomhed.

- Målet er helt klart, at vi skal have flere iværksættere. Om det er noget, man bliver millionær af, kan jeg jo naturligvis ikke love, men kan vi hjælpe folk til at starte en virksomhed, man kan leve af, er man også nået langt, siger Anders Fogh.

Har ramt markedet

Det er meningen, at skoler og uddannelsesinstitutioner køber en licens til Startup Central, som de studerende kan benytte gratis. Det skal være med til at fremme iværksætterlysten på blandt andet ungdomsuddannelserne. Målet er 20.000 brugere inden for de næste tre år.

- De skoler, jeg har talt med, er alle positive. Jeg tror, jeg har ramt noget i markedet, som der er stor efterspørgsel efter, og jeg er rimelig fortrøstningsfuld omkring det hele nu, siger Anders Fogh.

Livsdrøm

I øjeblikket drives Startup Central fra privatadressen på Skovvejen i Brædstrup, hvor han bor med sin forlovede Nanna og deres fire børn i alderen 0 til 4 år. Der er således nok at se til for Anders, der godt kan skrive under på, at det kræver mange arbejdstimer at starte selvstændig virksomhed.

- I øjeblikket står jeg op klokken 6 og går i seng klokken 1.30 om natten. Det er hårdt, men jeg har også svært ved at slippe det. Når der er en person, som har investeret en million kroner i min virksomhed, skal han også have valuta for sine penge. Sådan er det lige i denne periode. Selvfølgelig kan man godt savne at tage en øl med vennerne, men jeg er vist ikke så sjov at være sammen med for tiden, da jeg hele tiden snakker om min virksomhed, siger Anders Fogh og griner.

Han glæder sig dog over, at hans egen drøm om at være selvstændig er godt på vej til at gå i opfyldelse.

- Det hele er så fedt. Det er min livs drøm at blive selvstændig, og jeg håber selvfølgelig, at det kan gøre mig økonomisk uafhængig. Jeg har før prøvet forskellige virksomhedsideer af, men det er ikke noget, jeg har ramt så godt som denne gang, siger Anders Fogh.

Investor har skudt en million i Anders' iværksætter-idé

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce