Ikke mere bank og bondegård: Terapeut-duo finder sammen i erhvervscenter

Marianne Lund (til venstre) og Helle Sofie Bak ved skiltet foran deres nye klinik på Søndergade 27. Den placering har givet de to behandlere øget synlighed. Foto: Peter Hald

Ikke mere bank og bondegård: Terapeut-duo finder sammen i erhvervscenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Marianne Lund og Helle Sofie Bak har slået sig ned med hver sin terapiform i den gamle Energi Midt-bygning i Brædstrup

Brædstrup: To erfarne behandlere har nu valgt at slå sig ned i det tidligere Energi Midt-hovedkvarter på Søndergade 27 i Brædstrup. Det er kranio-sakral terapeut og healer Marianne Lund og akupunktør og massør Helle Sofie Bak, der har indrettet kliniklokaler ved siden af hinanden i det lille erhvervscenter på Søndergade.

De to behandlere har stadig hver deres firma, men de sparrer med hinanden og har derfor valgt at markedsføre sig under den fælles betegnelse Søndergade Behandlerne. Det har også resulteret i øget synlighed.

- Vi er jo kolleger, og vi udveksler ideer og har kendt hinanden et stykke tid, så det er helt naturligt med samarbejdet, fortæller Helle Sofie Bak.

De to har ud over det faglige det til fælles, at de begge bor i landsbyen Ring.

- Vi møder jo tit hinanden i Ring, for eksempel når der sker noget i forsamlingshuset, fortæller Marianne Lund.

De to behandlere
Marianne Lund
  • Certificeret og eksaminieret KST terapeut (kranio-sakral terapeut) v/KST-akademiet i Silkeborg i 2014.
  • I 2015 blev hun RAB-godkendt af KST foreningen, som er under tilsyn af Sundhedsstyrelsen. RAB står for Registreret Alternativ Behandler.


Helle Sofie Bak
  • Har taget flere behandleruddannelser og er blandt andet RAB-godkendt akupunktør, v/ Akupunktur Akademiet, Aarhus og certificeret NADA-akupunktør , v/ Lars Wiinblad, Roskilde.
  • Tillige er hun bevægelsespædagog, zoneterapeut og fysiurgisk massør.
Marianne Lund og Helle Sofie Bak har indrettet sig hyggeligt og nærmest hjemligt i Søndergade 27. Foto: Peter Hald
Marianne Lund og Helle Sofie Bak har indrettet sig hyggeligt og nærmest hjemligt i Søndergade 27. Foto: Peter Hald

Ændrede kurs

Selv om de begge er i behandlerbranchen og bor samme sted, har de vidt forskellige baggrunde. Marianne Lund arbejdede gennem 38 år i banker og pengeinstitutter - BG Bank, Sparekassen Østjylland og senest Alm. Brand Bank, mens Helle Sofie Bak oprindelig er uddannet landmand og har arbejdet som fodermester i Vendsyssel for en del år tilbage.

For seks år siden ændrede 58-årige Marianne Lund karriereretning, da hun på et afbud deltog i et behandler-kursus.

- Min datter skulle have været på et kursus, da hendes daværende kæreste var kommet ud for en ulykke og sad i kørestol og have brug for behandling. Men hun måtte melde afbud, og så overtog jeg hendes plads på kurset. Der blev jeg bidt af denne branche, fortæller Marianne Lund.

Og det blev starten på en uddannelse som terapeut og et farvel til bankerne.

52-årige Helle Sofie Bak foretog også et større kursskifte, hvor hun lagde landmandslivet bag sig og i stedet gik behandlervejen. I en periode var hun således personale-behandler på Sygehus Vendsyssel, hvor hun var med til at nedbringe sygefraværet med 30 procent, og sidenhen har hun på tilsvarende vis været personale-behandler for en række firmaer.

Helle Sofie Bak har stadig en række firma-aftaler, men ellers arbejder hun nu med base på Søndergade 27.

Åbent hus

Apropos Søndergade 27, så har indehaveren Peter Pørtner på længere sigt boligplaner med stedet, så det kan være, at Marianne Lund og Helle Sofie Bak på et tidspunkt skal finde andre lokaler.

Men det anser de ikke for et problem.

- Vi tager et år ad gangen, og der er ledige lokaler nok i Brædstrup , fastslår de.

Foreløbig er de glade for at have fået lyse og rummelige lokaler i Søndergade, og de præsenterer offentligheden for deres nye klinik med et åbent hus-arrangement onsdag 9. maj fra klokken 15 til 17.

Ikke mere bank og bondegård: Terapeut-duo finder sammen i erhvervscenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce