Her overlever den lokale landbetjent

Landbetjent Flemming Bækgaard er et kendt ansigt i bybilledet i Brædstrup, og med den nye struktur i Sydøstjyllands Politi får han lov at blive nogle år endnu. Arkivfoto

Her overlever den lokale landbetjent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brædstrup - Jeg bliver jævnligt spurgt af folk, hvad der skal ske med min funktion, så det er da dejligt at kunne melde ud, at jeg får lov til at blive. Jeg er optimistisk og forventer, at jeg kan få lov til at blive i Brædstrup til min pension.

Sådan lyder der fra landbetjent i Brædstrup Flemming Bækgaard.

Udtalelsen kommer efter en urolig periode, hvor flere danske politikredse har været eller er i gang med en større omstrukturering.

I flere kredse har det betydet, at landbetjent-funktionen er blevet nedlagt.

Blandt andet har Fyns og Nordjyllands Politi besluttet at nedlægge en del af deres nærstationer.

Hos Midt- og Vestjyllands Politi melder man 13. oktober ud, hvordan politikredsen skal organiseres, og også her er også landbetjentene i farezonen.

Betjent med lokalkendskab

Hos Sydøstjyllands Politi skal man i gang med en reorganisering i 2017, men her fortsætter alle 17 landpolitiassistenter i deres distrikter.

- Det betyder, at jeg fortsat for lov til at tage mig af de lokale sager. Mange af de opgaver, jeg tager mig af, ville slet ikke blive løst, hvis ikke jeg var her til at gøre af det. Som landbetjent lærer man byens borgere meget bedre at kende, og man får et indgroet lokalkendskab, som man slet ikke ville få, hvis man kun kørte herude af og til fra Horsens, siger Flemming Bækgaard.

60-årige Flemming Bækgaard har været landbetjent i Brædstrup siden 2002, og det daglige arbejde foregår fra privaten på Søndervang.

Jobbet som landbetjent er tit en blandet landhandel, hvor den lokale landbetjent tager sig af alt fra tyveri, indbrud, færdselsuheld, brand, arbejdsulykker, trafikforseeelser til forebyggende arbejde.

Tryghed til borgerne

Ifølge Sydøstjyllands Politi har man valgt at bibeholde landbetjentene, fordi kredsen har gode erfaringer med landbetjente som en del politistyrken.

Sydøstjyllands Politi prøver derfor at reorganisere sig, så politikredsen fortsat kan levere faglighed i opgaveløsningen, men også at tilpasse politikredsen de nye opgaver, der er med grænsekontrol og terrorberedskab, oplyser ledelsen.

- Det er bag kulisserne, at vi tilpasser organisationen og den måde vi arbejder på, så vi kan levere politibetjening og opgaveløsning, som matcher nye udfordringer og dermed fortsat kan levere tryghed og et godt politi til borgerne i Sydøstjyllands Politikreds fremover, siger politidirektør Jørgen Abrahamsen i en pressemeddelelse.

Her overlever den lokale landbetjent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce