Hal har været byens samlingssted i 50 år

Cafeteriabestyrer Kirsten Olsen og halinspektør Jørgen Korshøj foran Brædstrup Hallen, der i nu 50 år har været en vigtig del af Brædstrups idrætsliv og kulturliv. Foto: Peter Hald

Hal har været byens samlingssted i 50 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brædstrup Hallen på Skovvejen stod klar i 1968. Det bliver snart fejret med jubilæum.

Brædstrup: For 50 år siden skød der en markant bygning op på Skovejen i Brædstrup. Brædstrup Hallen blev bygget, og den har dermed i et halvt århundrede tjent som samlingssted for idrætten og for kulturlivet.

Det skal snart fejres, så lørdag 27. oktober inviterer den selvejende institution Sportshallerne i Brædstrup til 50 års jubilæumsreception i Brædstrup Hallens cafeteria fra klokken 13 til 16. Samme dag kan man fra klokken 13 til 15 prøve forskellige sportslige aktiviteter både i den store hal på Skovvejen, i minihallen og i Skolehallen på Rådhusgade.

Brædstrup Hallen
Brædstrup Hallen danner ramme om idræt og sport, men også store arrangementer med musik og udstillinger.Brædstrup Hallen rummer håndbold- og fodboldbane, fem badmintonbaner og tre mini håndboldbaner. Derudover er der en spejlsal, der blandt andet bruges til mavedans og aerobic.

Der er plads til 1000 tilskuere, hvoraf de 250 er siddepladser.

Cafeteriet har 80 siddepladser, og der er også to mødelokaler i hallen.
Tilbage i 1967 og 1968 samlede borgerne i Brædstrup selv penge til startkapitalen på halbyggeriet. I den anledning blev der lavet en særlig hal-avis, som Jørgen Korshøj her sidder med. Foto: Peter Hald
Tilbage i 1967 og 1968 samlede borgerne i Brædstrup selv penge til startkapitalen på halbyggeriet. I den anledning blev der lavet en særlig hal-avis, som Jørgen Korshøj her sidder med. Foto: Peter Hald

Frivillig arbejdskraft

Fødslen af Brædstrup Hallen var noget af en begivenhed. Oprindelig var det kommunens tanke, at der skulle bygges en idrætshal ved siden af Brædstrup Skole. Men flere af de lokale idrætsforeninger, ikke mindst Brædstrup Idrætsforening (BIF), mente, at hallen burde ligge på Skovvejen ved siden af klubhuset.

Politisk var der ikke enighed om sagen, men BIF tog initiativ til samle penge til byggeriet af hallen på Skovvejen. Der blev solgt gavebreve og rejst penge på flere andre måder, så man i 1967 stod med en startkapital på 200.000 kroner.

Da byggeriet begyndte, var der mange lokale håndværkere, der leverede frivillig arbejdskraft, så byggesummen endte med at blive på beskedne 1,1 million kroner for en stor hal, der stod klar i 1968 som en selvejende institution, fortæller halinspektør Jørgen Korshøj.

I 1980 blev Skolehallen bygget ved siden af skolen, da der var behov for det. Skolehallen blev bygget i kommunal regi, men så opstod der problemer med, at der var gratis entre til den kommunale hal, hvorimod det kostede penge at komme ind i den selvejende hal på Skovejen. Det endte med en løsning kort efter, hvor kommunen overdrog Skolehallen og svømmehallen til den selvejende institution for at få ens retningslinier.

Lige siden har de tre haller kørt som en samlet selvejende institution, der har en driftaftale med kommunen. Det fungerer godt, mener Jørgen Korshøj, der har været ansat i hallerne i 35 år - heraf de sidste 21 år med titel som halinspektør.

At sportshallerne selv styrer tingene, betyder, at man kan handle hurtigt og tilpasse sig i en fart. Som eksempel nævner Jørgen Korshøj, at man uden stort besvær fik skaffet plads til den nye e-sportsafdeling, der hører under BIF.

Det uundværlige cafeteria

Brædstrup Hallen har et tæt samarbejde med Kirsten Olsen, der forpagter Brædstrup Hallens populære cafeteria. Kirsten Olsen, der er kendt som en initiativrig dame, forstår at tilpasse cafeteriets tilbud til de mange forskellige kundegrupper, og hun er også på banen, når der er større sociale og kulturelle arrangementer i hallen - for eksempel revy-øvedage, udstillinger, seniordagene eller spis sammen-arrangementer.

- Jeg synes, at vi har et godt setup, og vi har et fint samarbejde både med Kirsten Olsen og med Pejsegården, der ofte sender en del af deres arrangementer hertil, siger Jørgen Korshøj.

Den samlede kapacitet i de tre haller er fornuftig, mener Korshøj. Tidligere var der mere "kamp" om haltiderne, men det er ikke så udpræget mere.

Hal har været byens samlingssted i 50 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce