Grim hovedgade frustrerer i Nim: Har ventet i fem år på renovering, som aldrig kommer

Sven Jørgensen (t.v.) og Jens Pedersen fra Nim Fællesråd mener begge, at den lappede Hovedgade er med til at ødelægge mulighederne for at tiltrække nye indbyggere til byen. Derfor ser de gerne ny asfalt på vejen så hurtig som muligt. Foto: Henrik Sandvad

Grim hovedgade frustrerer i Nim: Har ventet i fem år på renovering, som aldrig kommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I 2013 blev Nim Fællesråd stillet i udsigt, at Hovedgaden i Nim ville blive separatkloakeret og renoveret inden for et par år. Endnu er intet sket, og nu viser det sig, at Samn Forsyning aldrig har haft planer for kloakering af gaden.

Nim: - Hovedgaden i Nim ser desværre rædderlig ud. Asfalten ligner noget fra det tidligere Østtyskland i gamle dage, og det frustrerer folk i Nim, at der ikke bliver gjort noget. Det bliver endnu sværere at forstå for folk, at når man kommer til Åstruplund, ligner asfalten en nystrøget skjorte, men i Nim sker der ingenting.

Ordene kommer fra Sven Jørgensen, der er tidligere byrådsmedlem for Venstre i både Brædstrup og Horsens og nu medlem af Nim Fællesråd.

Siden 2011 har det lokale fællesråd arbejdet på at få renoveret Hovedgaden, så byen kan blive et skønnere sted at bo og virke mere imødekommende over for tilflyttere. Hovedgaden er en tidligere amtsvej og er derfor otte meter bred, hvilket er for bredt til en bygade, så ud over ny asfalt er det et ønske at få vejen gjort smallere - eventuelt med vejtræer og cykelbaner i siderne.

- I 2013 fik vi lavet en helhedsplan, hvor renovering af Hovedgaden indgik. Dengang blev vi stillet i udsigt, at det først kunne ske, efter gaden var blevet separatkloakeret, og at der ville gå et par år, siger Sven Jørgensen.

Det vigtige er, at Hovedgaden igen bliver ordentlig at se på. Fem år eller mere er for længe at vente, så jeg mener, at det haster med at få asfalt på.
Sven Jørgensen, Nim Fællesråd
Hovedgaden i Nim har i mange år været ude af kommunens prioriteringsliste, når der skulle fordeles asfalt, fordi gaden skulle separatkloakeres. De mange år uden vedligehold har derfor slidt på byens udseende. Foto: Henrik Sandvad
Hovedgaden i Nim har i mange år været ude af kommunens prioriteringsliste, når der skulle fordeles asfalt, fordi gaden skulle separatkloakeres. De mange år uden vedligehold har derfor slidt på byens udseende. Foto: Henrik Sandvad

Ingen planer hos Samn

Siden er der dog ikke sket noget. I Nim er fællesrådet ellers klar, hvis gravemaskinerne en dag skulle begynde arbejdet på Hovedgaden. Her har man nemlig allerede et projekt liggende i skuffen for, hvordan Hovedgaden kunne tage sig ud efter en renovering, så det hurtigt kan sættes i gang. Det projekt bliver der imidlertid ikke brug for foreløbig, for hos Samn Forsyning er der ingen planer om at skille spildevand og regnvand ved at separatkloakere i Nim.

- Jeg tror, der foreligger en fejlregistrering hos kommunen omkring det, alternativt ligger der en gammel aftale i systemet. Vi har ikke nogen planer om, at vi skal til Nim foreløbig og separere. Jeg kan forstå, at man gik med en forventning om, at vi skulle derud om fire-fem år, men det ligger ikke lige i kortene, for i princippet har vi ingen problemer i Nim. Der er andre steder, der trænger mere, siger Ken Trabjerg Pedersen, projektchef i Samn Forsyning.

Ny situation

Hos afdelingen for trafik og affald i Horsens Kommune er afdelingschef Allan Lyng Hansen overrasket over udmeldingen fra Samn Forsyning. Her gik man nemlig i samme tro som fællesrådet i Nim, nemlig at der ville blive foretaget separatkloakering af Hovedgaden inden for et par år, hvorefter kommunen ville begynde på en egentlig renovering.

- I vores system skal Nim separatkloakeres inden for de næste fem år, men det er ikke den opfattelse, de har i Samn Forsyning. Det skal vi derfor have kigget ind i. Hvis ingen af ledningsejerne skal lave noget, har vi en ny situation, og Hovedgaden i Nim skal derfor ind i vores prioriteringsliste igen. Hvornår det sker, er for tidligt at sige nu. Det er til gengæld kun meget lidt sandsynligt, at vi kan renovere hele hovedgaden, fordi der er ikke nogen, der graver det hele op. Hvis der skal mere end almindelig vedligehold til, skal det prioriteres politisk, siger Allan Lyng Hansen.

Det haster

I Nim Fællesråd mener man nu, at det haster med at få nyt asfalt på.

- Separatkloakeringen har aldrig været det vigtigste for os. Det vigtige er, at Hovedgaden igen bliver ordentlig at se på. Fem år eller mere er for længe at vente, så jeg mener, at det haster med at få asfalt på, siger Sven Jørgensen.

I Nim arbejder fællesrådet meget på at løfte byen blandt andet med en helt ny dagligvarerbutik, og derfor er en pæn hovedgade også afgørende.

- Hele projektet med butikken drejer sig også om at skaffe tilflyttere. Derfor skal vi helst ikke skræmme dem væk med en grim hovedgade. Egentlig beder vi bare om, at Nim får den samme service som de andre byer, siger Jens Pedersen, formand for Nim Fællesråd.

Grim hovedgade frustrerer i Nim: Har ventet i fem år på renovering, som aldrig kommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce