Fynboen Henning er kommet på rette hylde i Brædstrup

Brugsuddeler Henning Simonsen kan 1. april fejre 25 års jubilæum som uddeler i Brædstrup. Foto: Morten Pape

Fynboen Henning er kommet på rette hylde i Brædstrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Henning Simonsen er den faste ankermand i SuperBrugsen i Brædstrup. På lørdag fejrer han 25 år som uddeler.

Brædstrup: Nogen stor reception bliver det ikke til, når 61-årige Henning Simonsen lørdag 1. april kan fejre sit 25 års jubilæum som brugsuddeler i SuperBrugsen i Brædstrup. Et par gode slagtilbud vil der blive til, men ellers er Henning ikke til den store festivitas.

- Jeg bryder mig ikke om alt for megen opmærksomhed på min person. Den, der lever stille, lever godt, siger Henning Simonsen med et smil.

Der skulle derfor også lidt overtalelse til at få Henning Simonsen til at stille op i et interview til avisen. Egentlig vil Henning hellere bruge sin tid på at arbejde i sin butik, som han holder så meget af.

- Min børn siger tit: Nå, skal du nu i brugsen igen. Men tit kan jeg også godt bare lide at komme her, f.eks. om søndagen, selvom jeg ikke har vagt. Jeg kan godt lide at komme og sikre mig, at vi får åbnet godt op, og vi får budt pænt velkommen til kunderne. Selvom jeg blot er ansat, så føler jeg et stort ansvar for, at tingene er, som de skal være, siger Henning Simonsen.

Da jeg begyndte i butik, skulle man bare kunne arbejde. I dag kræver det noget andet. Man skal være dygtigere og kunne tænke selv.
Henning Simonsen, brugsuddeler.

På rette hylde

Egentlig er det lidt af et tilfælde, at Henning havnede i Brædstrup. Han er født og opvokset i Svendborg. Efter handelsskolen kom Henning Simonsen i lære i en dagligvarebutik på Nordfyn, og herfra gik det videre til forskellige butikker i både Rudkøbing på Langeland og i Svendborg.

- På et tidspunkt søgte jeg nogle uddelerjob på Fyn, som jeg ikke fik. Jeg tænkte derfor, at jeg ville tage et par år i Jylland. Det er efterhånden mange år siden. Først var jeg to år som uddeler i Voel, senere fem år i Rask Mølle og siden 1992 i Brædstrup, siger Henning Simonsen.

25 år er mange år i den samme butik, men han elsker stadig jobbet. Der er nemlig masser af udfordringer i et konkurrencepræget dagligvaremarked i Brædstrup.

- I Brædstrup er det ABC og Rema 1000, som er i førertrøjen, men det giver blot én lyst til at tage kampen op. De kører jo på det samme parameter på pris, mens vi satser på kvalitet. Samtidig har vi som den eneste butik i byen en slagterafdeling, stor afdeling med frugt og grønt, blomster, kiosk og posthus, så jeg mener, vi har flere varer på hylderne. Vi har også renoveret butikken i det seneste års tid, så jeg synes, vi gør meget for at holde os i haserne på konkurrenterne. Jeg synes også, der er en tendens til, at folk får mere lyst til kvalitet, siger Henning Simonsen.

Selvom han lægger mange timer i jobbet, ser han ofte sin hustru, Birgit, da hun arbejder deltids i blomsterafdelingen. Sammen har de seks børn, som alle har prøvet at arbejde i butikken.

- Det gjorde jeg så godt, at ingen af dem arbejder i butik i dag, siger Henning og griner.

Planerne om en dag at flytte tilbage til Fyn er forlængst lagt til side. Både han og Birgit er nemlig kommet på deres rette hylde i Brædstrup.

- Jeg synes, Brædstrup er en dejlig by. Vi har alt, hvad vi har brug for. Gode butikker, et godt foreningsliv og en smuk natur. Børn og børnebørn bor også tæt på os, så vi skal ingen steder. Vi bor lige midt i det hele, siger Henning Simonsen.

Fynboen Henning er kommet på rette hylde i Brædstrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce