Fuld fart på Blomstergården

Blomstergården i Brædstrup er ved at være en stor arbejdsplads. Her ses de blomsterkyndige kvinder, der arbejder i butikken - fra venstre Pernille Dahl Stobberup, Linda Facius, Helene Vibild, Maj-Britt Scharling, Hetty Laustsen og Trine Von Essen. Foto: Peter Hald

Fuld fart på Blomstergården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blomstergården i Brædstrup har fået en satellit i Herning og har ansat flere medarbejdere.

Brædstrup: Der er fart over feltet i Blomstergården i Brædstrup. Butikken har fået tre nye faste medarbejdere, så der nu er i alt syv medarbejdere i blomsterbutikken - inklusive indehaverne Pernille Dahl Stobberup og ægtemanden Christian.

En del af travlheden og nyansættelserne skyldes, at Blomstergården for nylig åbnede en lille satellit-afdeling i Herning. Det har givet flere kunder og har også øget behovet for arbejdskraft.

Hovedkvarteret for Blomstergården er og bliver stadig forretningen på Bredgade 18 i Brædstrup, understreger Pernille Dahl Stobberup.

- Det er jo her i Brædstrup, at vi har vores værksted, forklarer hun.

Den nye afdeling i Herning funger på den måde, at Blomstergården har lejet sig ind i et butikslokale i tilknytning til det store Meny-fødevaremarked i Herning. Blomsterafdelingen i Herning er ikke bemandet hele ugen, men har åbent fredage og lørdage. Fordelen er, at kontakten med kunder i Herning giver en del nye ordrer samlet set.

Ikke så overraskende er Blomstergården en arbejdsplads med flest kvinder, men der er en enkelt "hane" i kurven, og det er Christian Stobberup. Han tager sig primært af engros-salg og regnskaber og klarer ellers lidt af hvert.

Vi har allesammen fuld fart på, men det kan vi godt lide.
Pernille Dahl Stobberup fra Blomstergården
Christian og Pernille Dahl Stobberup overtog Blomstergården i 2013 efter Poula Grotkjær, og de har nu udvidet virksomheden betragteligt. Foto: Peter Hald
Christian og Pernille Dahl Stobberup overtog Blomstergården i 2013 efter Poula Grotkjær, og de har nu udvidet virksomheden betragteligt. Foto: Peter Hald

Kendt ansigt

Blandt de nye medarbejdere finder man Maj-Britt Scharling, og det er et navn, der sikkert ringer en klokke blandt mange Brædstrup-borgere. For nogle år siden drev Maj-Britt Scharling nemlig brugskunst- og blomsterforretningen Drømmespiren på Bredgade. I 2013 flyttede hun butikken til Østbirk, hvor hun drev den i tre år.

De seneste to år har Maj-Britt Scharling arbejdet for en blomsterbutik i Funder, men nu er hun vendt tilbage til Brædstrup, og Pernille Dahl Stobberup er meget glad for, at den erfarne blomsterdekoratør er landet netop hos hende.

Et af de andre nye ansigter, der er blevet fastansat som voksenelev, er Hetty Laustsen, der tidligere har været i jobprøvning. Oprindelig stammer hun fra Holland, og det kan være en stor fordel i plante- og blomsterbranchen, fordi Holland er storeksportør af blomster.

Ny er også blomsterdekoratør Helene Vibild, der kommer fra Them. I staben finder man desuden Linda Facius og Trine Von Essen.

- Det er nogle gode piger. Vi har allesammen fuld fart på, men det kan vi godt lide, siger 29-årige Pernille Dahl Stobberup, der af og til får besøg af sin to-årige søn Gustav i butikken.

Julestue 11. november

De travle blomsterfolk på Bredgade savner ikke ideer, og de har flere projekter i støbeskeen. For eksempel arrangerer de julestue søndag 11. november fra klokken 10 til 14, hvor folk kan dukke op og få tips til at lave dekorationer med mere. Der bliver også bagt æbleskiver og hygget.

Ikke mindst har mange af de øvrige butikker i byen bakket op om julestuen ved at have søndagsåbent den 11. november.

Det betyder, at hvis den ene halvdel af et par er meget optaget af blomsterdekorationer, så kan den anden benytte lejligheden til at handle i andre butikker i Brædstrup den dag.

Fuld fart på Blomstergården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce