Forfatter præsenterer intens fortælling om sin mors demens

Forfatteren Ina Kjøgx Pedersen har skrevet bogen "Drengen der blev væk - mor, mig og demensen", og torsdag 16. maj holder hun foredrag på Klovenhøj i Brædstrup. Foto: Anne-Li Engström

Forfatter præsenterer intens fortælling om sin mors demens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ina Kjøgx Pedersen, forfatter, journalist og antropolog, fulgte gennem tre år sin mors demens-forløb. Det fortæller hun om på Klovenhøj 16. maj.

Brædstrup: Når der tales og skrives om demens-sygdomme, sker det ofte med dystre og mørke ord. Og der er ingen tvivl om, at demens rammer meget hårdt.

Men virkeligheden er nuanceret, og en dansk forfatter udfordrer det udprægede sortsyn, der knytter sig til demens. Forfatteren er Ina Kjøgx Pedersen, der har skrevet bogen "Drengen der blev væk" - med undertitlen "Mor, mig og demensen". En bog, der i 2018 blev betegnet som årets danske bog om demens, og som har fået meget ros både af anmeldere og læsere.

Ina Kjøgx Pedersens ide var at følge sin mors demenssygdom på nærmeste hold, og det blev til en meget ærlig fortælling om et demensforløb.

En forfatter fra Sønderho
Ina Kjøgx Pedersen er både journalist og antropolog og har i en årrække været ansat på Weekendavisen.Ina Kjøgx Pedersen er født 1958 og voksede op i Sønderho på Fanø som datter af Doris og Henning Pedersen. Bogen "Drengen, der blev væk" handler netop om moderen Doris og hendes demenssygdom og beskriver perioden fra sygdommens begyndelse i 2013 og frem til moderens død i 2016.

Forklaringen på titlen "Drengen der blev væk" er som følger: Ina Kjøgx Pedersen kunne have haft to brødre, hvis de ikke begge var døde som spæde. Måske var det mindet om de drenge, der begyndte at manifestere sig i moderens bevidsthed, da demensen satte ind. Doris fortalte, at hun flere gange så en dreng, som hun ville passe på, men "drengen" havde det med at forsvinde, og moderen blev urolig.

Foredrag på Klovenhøj

Nu har Ina Kjøgx Pedersen taget hul på en foredragsrække med sin fortælling, og om kort tid kommer hun til Brædstrup for at holde foredrag.

Det sker torsdag 16. maj kl. 14-16, og stedet er Klovenhøj Centret på Klovenhøjvej 1 Brædstrup. Alle er velkomne, og arrangementet er helt gratis.

Klovenhøj Centret har netop specialiseret sig i at pleje mennesker med demens, og foredraget skal ses som et led i et nyt projekt, hvor demensteamet i Horsens Kommune har gang i forskellige tiltag, der skal udbrede kendskabet til demens og gøre Brædstrup til en demensvenlig by.

Forfatter præsenterer intens fortælling om sin mors demens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce