For mange er passive: Erhvervsforening vil have bedre fat i erhvervslivet

Formanden for Brædstrup Handel & Erhverv, Linda Mikkelsen, vil sætte tiltag i gang, der både kan gøre foreningen og Brædstrup mere synlige. Arkivfoto

For mange er passive: Erhvervsforening vil have bedre fat i erhvervslivet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brædstrup Handel & Erhverv er udelukkende næsten en klub for byens butikker. Derfor vil den lokale handels- og erhvervsforening nu sætte et arbejde i gang for at få bedre fat i erhvervslivet.

Brædstrup: Der skal mere liv i Brædstrup Handel & Erhverv, og det skal ske ved at få områdets mange erhvervsdrivende med på vognen. Derfor vil den lokale handels- og erhvervsforening nu sætte et arbejde i gang, så man kan få det lokale erhvervsliv til at involvere sig i foreningen og for at synliggøre Brædstrup.

Det kom frem, da Brædstrup Handel & Erhverv holdt sin årlige generalforsamling onsdag aften på Brædstrup Kro, hvor Linda Mikkelsen gav sin første beretning som formand. Brædstrup Handel & Erhverv har i dag 59 medlemmer, hvoraf kun de 22 er aktive. De aktive medlemmer er hovedsageligt byens butikker, mens erhvervslivet blot passivt støtter foreningen og oftest tyer til Business Horsens i forbindelse med rådgivning, netværksmøder eller møder om erhvervsrelateret indhold.

- Vi har tidligere holdt foredrag med erhvervsrelaterede emner, og det overvejer vi nu i bestyrelsen, at vi skal begynde på igen. Tidligere har den form for tiltag virket rigtig godt, og det er samtidig en måde, man kan netværke på. På den måde kan Brædstrup Handel & Erhverv gøre virksomhederne opmærksomme på, at vi er her, og vi gerne vil række hånden ud til dem, sagde Linda Mikkelsen.

Vi har tidligere holdt foredrag med erhvervsrelaterede emner, og det overvejer vi nu i bestyrelsen, at vi skal begynde på igen. Tidligere har den form for tiltag virket rigtig godt, og det er samtidig en måde, man kan netværke på.
Linda Mikkelsen, formand Brædstrup Handel & Erhverv

Med i data-projekt

Erhvervsformanden kunne også fortælle, at den lokale handels- og erhvervsforening er kommet med i et projekt, der skal synliggøre Brædstrup by.

Brædstrup Handel & Erhverv er således kommet med i et "big data"-projekt under foreningen Kystlandet, som registrerer folks færden i Horsens og ved Den Genfundne Bro ud fra folks mobiltelefoner.

Fra 1. januar i år blev der også sat sensorer op i Bredgade og på Pejsegården i Brædstrup, og dermed kan erhvervsforeningen nu få adgang til data om folks færden, og om turisterne ved den tidligere jernbanebro også vælger at besøge Brædstrup efter et besøg ved broen, eller om de tager andre steder hen.

- På den måde kan vi følge folks færden i Horsens og i Brædstrup. Dette kan vi eventuelt udnytte ved at tage ud til broen og møde mennesker, som vi kan fortælle den gode historie til omkring Brædstrup. Det vigtigste er at få synliggjort Brædstrup også uden for byskiltet, sagde Linda Mikkelsen, som understregede, at bestyrelsen i årets løb vil se på, hvordan de nye data kan bruges bedst muligt.

Fra minus til plus

Den nye formand kunne efter et underskud i 2017 på 123.000 kroner glæde sig over, at foreningen i år kunne præstere et lille overskud på 1300 kroner.

Det skyldes ikke mindst, at foreningen i 2017 gav et stort bidrag på 84.000 kroner til opstart af Brædstrup Lokalråd. Den udgift var der ikke i 2018, og samtidig fik Brædstrup Handel & Erhverv et stort bidrag fra Business Horsens sidste år, og det trak alt sammen resultatet i positiv retning.

Ved generalforsamlingen var der også valg til bestyrelsen, og her blev Lasse Jakobsen, Lene Sørensen og Erik Olesen valgt ind.

For mange er passive: Erhvervsforening vil have bedre fat i erhvervslivet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce