Folketinget fratager private dagplejere deres titel: Fjollet og unødvendigt, mener lokale dagplejere

Den private dagplejer Stine Tang fra Brædstrup - her med børnene Linus og Victoria - undrer sig over, at hun og andre private dagplejere snart ikke længere må kalde sig dagplejere. Foto: Morten Pape

Folketinget fratager private dagplejere deres titel: Fjollet og unødvendigt, mener lokale dagplejere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To private dagplejere i Brædstrup undrer sig over, at de er nødt til at sige farvel til stillingsbetegnelsen dagplejere.

Brædstrup: To private dagplejere i Brædstrup, Stine Tang Hansen og Mie Holdensen, må snart droppe betegnelsen "dagpleje". I stedet skal deres dagpleje-tilbud fra 1. januar kaldes "privat pasningsordning".

Det skyldes en lovændring, som Folketinget har vedtaget angiveligt for at understrege, at der er forskel på privat og offentlig pasning og for at vejlede forældrene. Alle private dagplejere i landet må indrette sig efter det, men i Brædstrup synes Stine Tang Hansen og Mie Holdensen, at det er en anelse fjollet og unødvendigt, at de ikke længere må kalde sig dagpleje.

- Vores tilbud er jo det samme som altid, uanset om vi skal kaldes privat dagpleje eller privat pasningsordning. Men ordet "ordning" er jo ikke særligt præcist - det kan være hvadsomhelst. Dagpleje derimod - det ved alle, hvad er, påpeger Stine Tang Hansen.

- Ja, tænk at man nu skal sende sine børn til en "ordning", supplerer Mie Holdensen med et skævt grin.

Reglen om den nye betegnelse betyder, at Stine Tang Hansen og Mie Holdensen er nødt til at anskaffe sig nye skilte, reklamer og visitkort, og de er også nødt til at redigere og ændre deres hjemmesider.

- Det giver da nogle udgifter, og dem får vi ikke dækket, siger Stine Tang Hansen.

- Vi har altid skiltet med, at vi er et privat pasningstilbud, men det er åbenbart ikke godt nok, tilføjer hun.

Forskellige regler
De forskellige pasningstilbud i henholdsvis det offentlige og private regi hører under forskellige paragraffer i loven, hvilket betyder, at forældrene ikke altid har samme rettigheder.Lone Ørsted (S), formand for Horsens Kommunes børne- og uddannelsesudvalg siger, at hun ikke har modtaget nogen reaktioner på, at de private passere skal titulere sig med "privat pasningsordning".

- Jeg har ikke oplevet det som en problematik. Her i Horsens har de kaldt sig private passere også før lovgivningen, siger hun.
- Indholdet i vores pasningstibud vil være det samme som altid, men nu skal vi ændre vores skilte og hjemmesider, siger den private dagplejer Stine Tang Hansen. Fra 1. januar skal hun titulere sit tilbud
- Indholdet i vores pasningstibud vil være det samme som altid, men nu skal vi ændre vores skilte og hjemmesider, siger den private dagplejer Stine Tang Hansen. Fra 1. januar skal hun titulere sit tilbud "privat pasningsordning". Foto: Morten Pape

BrumBassen og Sommerfuglen

Deres firmanavne behøver de ikke at ændre. Stine Tang Hansen kan stadig kalde sin ordning for BrumBassen, og Mie Holdensen fortsætter med sin firmatitel Sommerfuglen.

De to private dagplejere - eller ordninger, som de snart skal kaldes - mener ikke, at navneændringen vil gøre nogen forskel i dagligdagen eller få konsekvenser for, om de får flere eller færre børn.

Både Mie Holdensen og Stine Tang Hansen har hver især fem børn i alderen 0 til tre år i deres pasningstilbud, og det tal har været stabilt i flere år. De savner ikke kunder.

- Forældrene ved jo udmærket godt, at der er forskel på privat og offentlig pasning. Da vi er private, har vi ikke nogen gæstepasnings-ordning, og vi har lukket under ferie og sygdom. De forældre, der vælger os, indretter sig efter det, forklarer Stine Tang Hansen.

Hun har været privat dagplejer i tre år og før det kommunal i otte år. Mie Holdensen har været kommunal passer i et år og privat i fem år. De samarbejder ofte.

De to understreger, at de har et fint forhold til Horsens Kommune, omend der ikke er noget samarbejde mellem kommunale og private dagplejere i det daglige.

- Der er i øvrigt ganske mange private dagplejere i Horsens Kommune - omkring 40. Vi har valgt at være private, for det giver os større frihed. Vi kan godt leve af det, og vi skal ikke underlægge os læreplaner, sprogscreening og lignende, siger Stine Tang Hansen.

- Vi har læring under leg som fokus. Det er bare ikke et krav, at vi skal kunne dokumentere og forsvare alt, hvad vi laver med børnene, supplerer Mie Holdensen.

Folketinget fratager private dagplejere deres titel: Fjollet og unødvendigt, mener lokale dagplejere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce