Etablerer ny erhvervspark: Barndomsvenner vil give lokale virksomheder et løft

Jan Bilstrup (t.v), Søren Rasmussen og Jes Tikjøb står bag Brædstrup Erhvervspark på Østergårdsvej i Brædstrup. Foto: Morten Pape

Etablerer ny erhvervspark: Barndomsvenner vil give lokale virksomheder et løft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre selvstændige erhvervsdrivende er gået sammen om at skabe Brædstrup Erhvervspark ApS. Ambitionen er at løfte det lokale erhvervsliv ved at være sammen om tingene.

Brædstrup: Et halvtomt og forladt erhvervsområde på Østergårdsvej 20 midt i Brædstrup skal have nyt liv igen. Det mener en gruppe lokale, selvstændige erhvervsdrivende.

Bag navnet Brædstrup Erhvervspark er Jes Tikjøb fra JT Service, Søren Rasmussen fra Rastek VVS og Jan Bilstrup fra Jøla. De købte grunden med tilhørende bygninger tilbage i august sidste år. Siden har de tre haft travlt med at rydde op, lægge ny asfalt og gøre de eksisterende lagerhaller og kontorer klar til nye lejere.

Anstrengelserne har allerede givet udbytte, idet de første syv virksomheder er flyttet ind.

Ideen til den nye erhvervspark i Brædstrup opstod sidste år, da de tre ejere alle stod og manglede plads deres forskellige virksomheder. Da Østergårdsvej 20 stod og skulle afvikles på en tvangsauktion, slog de tre initiativtagere til.

- Ideen havde rumsteret i hovederne på os i et stykke tid inden, så vi var egentlig godt forberedte, da auktionen kom op. Forinden havde vi oprettet Brædstrup Erhvervspark ApS., så vi kunne købe grunden som et fælles selskab, forklarer Jes Tikjøb.

Der er allerede godt gang i udlejningen i Brædstrup Erhvervspark. Ud over de syv virksomheder på indgangsskiltet er også DR's Cirkus Summarum blevet en del af  parken. Foto: Morten Pape
Der er allerede godt gang i udlejningen i Brædstrup Erhvervspark. Ud over de syv virksomheder på indgangsskiltet er også DR's Cirkus Summarum blevet en del af parken. Foto: Morten Pape

Vil udvikle området

Erhvervsområdet har tidligere huset betonvarefabrikken Unicon A/S, og det har senest været ejet af Dansk Spån Transport A/S.

I alt er der 67.000 kvm erhvervsjord til rådighed, hvor der også er mulighed for virksomheder at købe en erhvervsgrund. Samtidig er der 4000 kvm under tag, som også lejes ud.

Alt med udlejning og salg i Brædstrup Erhvervspark varetages af Jes Tikjøb.

- Vi er alle vokset op i Brædstrup og er barndomsvenner, og vi vil gerne gøre noget for de selvstændige erhvervsdrivende i byen. Her vil små og mellemstore virksomhed have mulighed for at få plads i et aktivt erhvervsmiljø centralt i Brædstrup, hvor man igennem netværk og fællesskab kan bruge hinanden både socialt og til sparring, Rasmus Lind Pedersen, der er formand for Brædstrup Erhvervspark og partner i firmaet Boje og Ladekjær.

- Vores vision er at være lokalområdets mest foretrukne base for erhvervsdrivende og iværksættere, siger han.

Der er ialt 4000 kvm under tag i form af kontorbygninger og haller i Brædstrup Erhvervspark. Her er der kun 350 kvm ledige til nye lejere. Foto: Morten Pape
Der er ialt 4000 kvm under tag i form af kontorbygninger og haller i Brædstrup Erhvervspark. Her er der kun 350 kvm ledige til nye lejere. Foto: Morten Pape

Erhvervsmiljø for alle

Den bynære placering gør, at Brædstrup Erhvervspark ApS allerede har solgt den første erhvervsgrund. Der er stadig seks ledige grunde tilbage. Dem vil ejerne gerne have solgt, for området omkring Energivej har et stort potentiale for erhverv.

De tre ejere håber, den planlagte tilkørsel til Tønningvej snart bliver ført ud i livet, da det vil give området et yderligere løft. - I øjeblikket arbejder vi med at gøre kontorbygningen klar. Her vil vi udvikle et kontormiljø, som henvender sig til alle, hvad enten de har brug for et enkelt skrivebord eller flere hundrede kvadratmeter. Tanken er at skabe liv, dele faciliteter og via fællesskabet udnytte at gøre tingene sammen, således det bliver mere givende end at sidder derhjemme, siger Søren Rasmussen fra Rastek VVS.

- Vi vil jo gerne skabe et godt erhvervsmiljø for alle typer af små og mellemstore virksomheder, og det får vi også ved, at man kan udnytte hinandens forskellige kompetencer. Her er plads til dem, som har brug for plads og for at bo bynært, og man kan hjælpe hinanden uden at eje alting selv. Her kan man eksempelvis kan låne en trailer eller en truck af naboen eller have fælles vaskeplads. Det mener vi, er vores berettigelse, siger Jan Bilstrup.

Etablerer ny erhvervspark: Barndomsvenner vil give lokale virksomheder et løft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce