Erna vendte tilbage til frisør-faget

Erna Hansen i forgrunden er ved at klipep Birtha Esbensen, og i baggrunden er Ditte Kehlet ved at klippe Birgit Skifter. Foto: Peter Hald

Erna vendte tilbage til frisør-faget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brædstrup: Frisør Erna Hansen fra Brædstrup måtte se i øjnene, at det ikke er nemt at sige farvel til et fag, man har arbejdet med i 50 år. Derfor har hun valgt at fortsætte som frisør - dog kun på deltid - selv om hun egentlig var gået på efterløn.

Erna Hansen klipper hår igen, men ikke i sin egen salon. Derimod er hun blevet ansat hos frisør Ditte Kehlet, der har salon i tilknytning til sin bolig på Brøndshøjvej 12 i Brædstrup.

- Jeg savnede faget, og jeg savnede mine kunder. Jeg har været i branchen, siden jeg var 13 år - jeg startede som "fejepige" og hårvasker og kom i lære allerede som 15-årig. Men heldigvis kender jeg Ditte, der havde brug for et par ekstra hænder, og nu arbejder jeg så for hende to formiddage om ugen - i alt 10 timer. Det bliver bare modregnet i min efterløn, fortæller Erna Hansen.

Hun drev tidligere sin egen salon "Gårdsalonen" på Hårupvej lidt syd for Brædstrup. Hun stoppede i januar og gik på efterløn i en alder af 63 år. Men efter at have brugt noget tid på oprydning og andre praktiske gøremål blev hun lidt rastløs. Så blev hun heldigvis kontaktet af Ditte Kehlet, der havde rasende travlt, og det blev til en win-win situation. Den erfarne Erna Hansen hjælper Ditte Kehlet, og ventelisten i den lille salon er blevet lidt kortere.

Ditte Kehlet og Erna Hansen kender hinanden rigtig godt, da Ditte er veninde med Ernas datter, og hun har været en hyppig gæst i huset på Hårupvej siden barndommen.

Stamkunder glade

Stamkunderne er også glade for ordningen.

- Det er dejligt, at Erna er begyndt at klippe igen. Og hvis hun ikke er her, må jeg jo "nøjes" med Ditte, siger Birtha Esbensen drilsk. Hun er i mange år blevet klippet af Erna, men har nu også lært Ditte Kehlet at kende.

33-årige Ditte Kehlet har haft sin egen salon på Brøndshøjvej i tre år. Hun blev udlært i 2007 og har tidligere arbejdet for to lokale frisører, Gry Petersen og Karina Mølgård.

- Jeg er glad for at være selvstændig. Det giver mere frihed, og mine børn er også glade for det, for jeg arbejder jo lige ved siden af, siger hun.

Erna vendte tilbage til frisør-faget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce