Efter 10 magre år: Første udstykning på vej i landsby

Det nye boligområde, som udbydes til salg, ligger smukt ned til Nim Skov på Eslundvej i Nim. Illustration: Horsens Kommune

Efter 10 magre år: Første udstykning på vej i landsby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Horsens Kommune vil inden for to uger sætte cirka to hektar jord til salg til udstykning i Nim. Dermed får byen sin første store udstykning siden 2008.

Nim: Horsens Kommune vil inden for de næste to uger sætte et cirka to hektar stort område til salg i en udstykning øst for Keldhøj i Nim. Det har borgmester Peter Sørensen (S) besluttet efter et møde med Nim Fællesråd.

For ikke at komme i karambolage med kommunens anlægsramme (dvs. reglerne for, hvor meget kommunen må investere i nybyggeri) udstykkes de nye grunde uden udstykningsplan og byggemodning, så den udgift bliver op til køber af grundene at forestå for at kunne udnytte arealet.

- Det er et stykke jord, hvor der allerede er en lokalplan, som vi nu sætter i udbud. Når nu anlægsrammen er, som den er, er det en god måde at få udbudt arealer, og det er en metode, som Horsens Kommune vil benytte mere i fremtiden. Vi håber derfor, at der er en køber, og så skal sagen behandles politisk som så mange andre sager. Men nu prøver vi markedet af for at se, om der er en køber, siger Peter Sørensen.

Han oplyser, at der generelt er fin efterspørgsel efter byggegrunde fra byggefirmaerne, selvom om de udstykkes uden udstykningsplan og byggemodning.

Flere varer på hylden

Nim Fællesråd har i flere år presset på for at få flere udstykninger til byen. Der er for tiden kun fire storparceller til salg ved Keldhøj, så fra fællesrådet glæder man sig over, at der kommer almindelige parceller til salg.

- I Nim Fællesråd vil vi gerne se udvikling i Nim. Nu er det 10 år siden, vi fik udstykket Keldhøj, så det er godt, at vi nu får parceller til almindelige huse. Dermed får Nim flere varer på hylderne. Ifølge lokalplanen er der mulighed for tæt/lav bebyggelse og almindelige parceller på grunden, siger Sven Jørgensen fra Nim Fællesråd.

Efter udbudsrunden på 14 dage vil et bedømmelsesudvalg i Horsens Kommune afgøre, hvem køber bliver. Her lægges der både vægt på pris og udnyttelse af arealet. Skulle der ikke være nogen køber efter de 14 dage, vil grundene fortsat være udbudt til salg.

Efter 10 magre år: Første udstykning på vej i landsby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce