Cykelbaner på vej til byer i oplandet

Borgerne i Tønning og Træden har kæmpet for en mere sikker skolevej igennem mange år, og nu er en ny cykelbane så godt som færdig. Arkivfoto

Cykelbaner på vej til byer i oplandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cyklisterne i Tønning, Træden, Lund og Brædstrup kan snart få glæde af nye cykelbaner.

Brædstrup: Cyklisterne i oplandsbyerne kan snart se frem til en mere sikker vej at cykle på. Det oplyser Brian Hanibal Skaarup, der er ingeniør ved affald- og trafikafdelingen i Horsens Kommune.

Allerede i denne uge gik arbejdet med at etablere en ny cykelbane på Skolebakken i Tønning og Træden i gang. Den nye bane for cyklisterne skal være med til at sikre skolevejen for børnene på Tønning-Træden Friskole.

Skolebakken er blevet etableret som en såkaldt to minus en-løsning, hvor der fremover kun vil være plads til en bil på kørebanen, mens cyklisterne cykler i siderne bag nogle stiplede streger. Samtidig sættes hastigheden ned fra 80 km/t til 50 km/t på hele strækningen. 

- Hen over bakketoppen har vi desværre ikke haft mulighed for at lave en to minus en-løsning på grund af oversigtsforholdene. Der skal være mulighed for, at to biler kan passere hinanden uden at køre i grøften, siger Brian Hannibal Skaarup.

Han forventer, at cykelbanen står helt klar i begyndelsen af næste uge.

 

Brædstrup må vente

Også på Søndergade i Brædstrup skal der etableres en ny cykelbane. Den skal løbe mellem Vestervangen og Søndergade 121. Oprindelig var det planen, at cykelbanen skulle etableres i denne efterår, men det sker højst sandsynligt først til foråret.

- Vi har ret mange afmærkningsopgaver i år, så vi når nok ikke Søndergade på denne side af nytår. Vi har også brugt mere tid end forventet på at snakke med skolerne om cykelbanerne, siger Brian Hannibal Skaarup.

Mens Brædstrup må vente, kan indbyggerne i Lund snart se frem til deres nye cykelbane. Her regner kommunens vejingeniør med, at arbejdet går i gang i løbet af november.

De nye cykelbaner blev besluttet af byrådet i foråret, da der blev afsat 5,8 mio. kr. til nye cykelstier, cykelbaner og fortov. Formålet var blandt andet at sikre vejen omkring skolerne for de børn, som cykler til skole.

Cykelbaner på vej til byer i oplandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce