Cykelbaner og p-pladser skal give børn en mere sikker vej til skole

Tønning-Træden fik sidste år en cykelbane til friskolen, hvilket lokalrådet markerede ved et lille arrangement i selskab med daværende formand for teknik- og miljø, Ole Pilgaard Andersen, vejingeniør Brian Hannibal Skaarup og Rune Hindsgavl samt Morten Planck fra lokalrådet. Snart er det skolebørnene i Brædstrup, som får glæde af nye cykelbaner. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Cykelbaner og p-pladser skal give børn en mere sikker vej til skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bilisterne får bedre tilbud om korttidsparkering ved Brædstrup Skole, og der kommer cykelbaner til eleverne. Det er nogle blandt flere tiltag, der skal gøre det mere sikkert for børnene at komme i skole.

Brædstrup: Horsens Kommune vil inden sommerferien forbedre forholdene for trafikanterne og gøre skolevejen mere sikker for eleverne på Brædstrup Skole. Det oplyser Brian Hannibal Skaarup, der er ingeniør i trafikafdelingen i Horsens Kommune.

En del af Rådhusgade (fra bumpet) til Niels Wongesvej bliver gjort ensrettet, og der bliver etableret brede kantbaner til cyklisterne i begge sider. Desuden kommer der brede kantbaner fra Rådhusgade op til Vestergade. Brede kantbaner er en slags cykelbane, men modsat cykelbaner hvor man ikke må parkere med sin bil, er det tilladt at parkere biler på kantbanerne.

- Der er i dag ikke så mange muligheder for forældre, der kører deres børn til skole, for at stille bilen. Med den ensretning, vi laver, bliver der plads til cykelbaner i begge sider og en parkeringsbane til korttidsparkering på 15 minutter langs med ensretningen, siger Brian Hannibal Skaarup.

På Vesterled bliver der etableret en såkaldt kys og kør-plads, men her bliver der ikke mulighed for parkering. I forbindelse med projektet bliver der etableret nedgravede affaldsstationer ud for børnehaven Eventyrhuset, og der kommer også kantbaner til cyklisterne mellem Vestervangen og Søndergade 121.

Der er i dag ikke så mange muligheder for forældre, der kører deres børn til skole, for at stille bilen.
Brian Hannibal Skaarup, ingeniør

Bedre forhold

Fra den kommunale vejafdeling håber man, at de nye trafikforbedringer vil gøre vejene mere sikker for de bløde trafikanter omkring skolen.

- Vi vurderer, at der er lidt uhensigtsmæssige forhold i dag i forhold til afsætning af børn på skolen. Når vi forbedrer forholdene og gør det tydeligere, hvad man må, og giver lidt mere snor til dem, som gerne vil parkere, er forventningen, at trafikanterne vil overholde reglerne for trafikken ved skolen. Det gælder både dem, som gerne vil parkere nær skolen, og for cyklisterne, som nu får deres egen plads på kørebanen, siger Brian Hannibal Skaarup.

Trafikforbedringerne omkring skolen og på Søndergade er budgetteret til at koste 110.000 kr., og pengene kommer fra den pulje på 5,7 mio. kr. til cykelstier og cykelbaner omkring kommunens skoler, som byrådet vedtog sidste forår.

Cykelbaner og p-pladser skal give børn en mere sikker vej til skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce