Byfornyelse gøres mindre: Flere penge til færre projekter skal løfte kvaliteten

Ungdomspladsen på Skolegade 9 bliver et af de projekter, som får tilført flere midler. Den nye ungdomsplads forventes at stå klar sidst på året. Arkivfoto: Henrik C. Sandvad

Byfornyelse gøres mindre: Flere penge til færre projekter skal løfte kvaliteten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pengene til områdefornyelsen i Brædstrup bliver omfordelt, og projekterne skæres ned fra ti til otte. Manøvren skal løfte kvaliteten i områdefornyelsen, lyder det fra udvalgsformand.

Brædstrup: Fremover er der ikke ti byprojekter i forbindelse med områdefornyelsen af Brædstrup, men blot otte.

Det står klart, efter plan- og miljøudvalget i Horsens Kommune på sit seneste møde besluttede at følge en indstilling fra forvaltningen og Brædstrup Lokalråd om at reducere antallet af byprojekter. I samme omgang er pengene til de forskellige projekter blevet omfordelt, således at der i fremtiden er flere midler til den kommende banesti og banetorv samt ungdomspladsen i Skolegade.

Da områdefornyelsen også får et statsligt tilskud, er ændringerne af områdefornyelsen også godkendt af Bygge- og Boligstyrelsen. Fra plan- og miljøudvalget håber politikerne, at manøvren er med til at løfte kvaliteten i byfornyelsen, påpeger Jørgen Korshøj (V), der er formand for kommunens udvalg vedr. udvikling af lokalsamfund og medlem af plan- og miljøudvalget.

- Det giver god mening at putte flere penge i banestien, banetorvet og ungdomspladsen. Det er de tre projekter, som syner meget i byen og noget, som folk lægger mærke til. Derfor er det en god idé at sikre flere midler til de projekter for at løfte kvaliteten, siger Jørgen Korshøj.

Om områdefornyelsen
Med ændringerne i områdefornyelsen ser byprojekterne nu sådan ud:
  • Banetorvet og Banestiens reetablering gennemføres samtidig som ét anlægsprojekt inden for en samlet økonomisk ramme på i alt 8,5 mio. kr. Det vil sige en samlet budgetforøgelse på 2,5 mio. kr. Projekteringen er indledt med forventet gennemførelse fremrykket til 2020.
  • Ungdomspladsen tilføres 750.000 kr., hvormed budgettet øges til 2 mio. kr. Projekteringen er indledt, og pladsen forventes færdiganlagt inden årets udgang.
  • Revitalisering af Folkeparken gennemføres med en uændret økonomisk ramme på 3 mio. kr. Projektering indledes i år og gennemført i 2020.
  • Byens indgange forventes færdigprojekteret og gennemført i år med et uændret budget på 400.000 kr.
  • Midler til borgerinddragelse og sekretariatsarbejde i gennemførelsesfasen (2018-2022) på 1 mio. kr. er uændret.
  • Dommertorvet og Hovedgaden gennemføres som én samlet indsats til 2 mio. kr. Det vil sige med en samlet budgetreduktion på 750.000 kr. Tidsplan fastholdes med gennemførelse i 2021-2022.
  • Borgerprojekt-puljen halveres fra 1 mio. kr. til 500.000 kr., med uændret tidsplan løbende frem til og med 2022.
  • Firkløverstien udgår af områdefornyelsen.
  • Søndertorv udgår af områdefornyelsen.


Kilde: Horsens Kommune

Byprojekter kan laves senere

Beslutningen betyder, at planerne om et sammenhængende stisystem i byen, Firekløverstien, samt et nyt torv, Søndertorv, ved aktivitetscenter Søndergården forsvinder. Det er imidlertid projekter, som altid kan realiseres på sigt, mener udvalgsformanden.

- Det er o.k., de projekter forsvinder, forstået på den måde, at f.eks. Firekløverstien er et projekt, som man altid kan tage op igen fra enten lokalråd eller befolkningen. Her kunne man søge midler fra nogle fonde, og det kan sagtens realiseret på sigt. Angående Søndertorv, hvis det er for at markere, at byen begynder, så kan det sagtens laves på et andet tidspunkt via vejbudgettet, siger Jørgen Korshøj.

Ingen færdige projekter

Områdefornyelse af Brædstrup blev endelig godkendt for et år siden, men endnu står der ikke noget færdig projekt klar. Indtil nu er tiden gået med planlægning og arkitektbistand, men hvor stor del af områdefornyelsen, der går til administration og rådgivning, er der endnu ingen klarhed over.

- Jeg har bedt om at få indsigt i, hvor stor del af områdefornyelsen, som går til den slags. Det er muligt, at mange synes, det er trælse penge at bruge, men vi er nødt til at skulle have tingene tegnet, projekteret og i udbud, og nogle skal også styre projektet. Den slags kan lokalrådet jo ikke gøre. Det koster selvfølgelig, men vi skal også stå på mål for, at skatteborgerne får noget for deres penge, siger Jørgen Korshøj.

Byfornyelse gøres mindre: Flere penge til færre projekter skal løfte kvaliteten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce