By har fået 200.000 - men hidtil har ingen søgt om at måtte bruge dem

Etableringen af byhaven i Brædstrup er et eksempel på et borgerprojekt, som både forbedrede byens liv og rum, og som samlede folk i et fællesskab. Arkivfoto

By har fået 200.000 - men hidtil har ingen søgt om at måtte bruge dem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen har endnu søgt om midler, som er sat af til at skabe aktiviteter og arrangementer i Brædstrup.

Brædstrup: I slutningen af juni åbnede Horsens Kommune op for ansøgninger til en pulje på 200.000 kroner, som skal gå til forskellige borgerprojekter i Brædstrup.

Pengene er en del af områdefornyelsen, som står på fra 2018 til 2022, og de mange penge skal gå til forskellige projekter, som byens borgere selv sætter i gang.

Tanken bag borgerprojekterne er, at de skal være med til at styrke fællesskabet, bylivet og kvaliteten i byens rum, men indtil nu står det småt til med de lokale initiativer. Indtil videre er der nemlig slet ingen af byens borgere, som har søgt midler i puljen.

- For os, der arbejder med områdefornyelsen, virker det helt vildt, at der slet ikke er nogen, som har søgt. Det skyldes måske, at folk ikke er klar over, at de kan søge penge til en god idé, eller at de måske ikke helt tror på det. Vi har måske ikke været gode nok til at gøre folk opmærksomme på ordningen, siger Per Lüchtemeier, arkitekt fra firmaet Plan & Proces, som samarbejder med Horsens Kommune om områdefornyelsen.

Om borgerprojekter
  • Som del af områdefornyelsen er der afsat en pulje på 1 mio. kr. til borgerprojekter. Det vil sige at der de næste fem år er afsat 200.000 kr. årligt til at støtte projekter, der skal styrke fællesskab, byliv og kvalitet i byens rum.
  • Midlerne kan søges via hjemmesiden: https://horsens.dk/Politik/Udviklingsprojekter/Braedstrup.
  • Det er Horsens Kommune, der fordeler pengene til borgernes projekter, hvilket sker i samråd med Brædstrup Lokalråd.
  • Borgerprojekter kan i princippet være alt lige fra identitetsskabende bylivsprojekter til projekter af mere social karakter. Fra klatrevægge til kunst i byens rum, fra fællesspisning til genoplivning af Brædstrup Rock i Folkeparken, fra interaktive legespots og udendørsyoga til kreative frikvarterer og fortælleværksted for islandske sagaer - kun fantasien sætter grænsen.

Idéer skal nok komme

Områdefornyelsen hører politisk ind under udvalget for udvikling af lokalsamfund, og her er formand Jørgen Korshøj (V) fortrøstningsfuld omkring, at pengene nok skal komme i spil.

- Nu har der lige været en ferieperiode, og varmen har måske ikke ligefrem tilskyndet folk til, at nu skal de ud og lave projekter. Der plejer at være initiativ og ildsjæle nok i Brædstrup, så jeg tænker, at det nok skal komme. Jeg ved, at der er nogle, der pusler med tanken om musik i parken. Jeg tænker måske også, at der her efter ferien skal sættes en ekstra oplysningskampagne i gang, så folk er klar over, at der ligger penge og venter på den gode idé, siger Jørgen Korshøj.

Ud til folket

For at skabe mere opmærksomhed omkring puljen vil Brædstrup Lokalråd og Horsens Kommune sætte en bod op til kræmmermarkedet i Brædstrup 1. september. Her vil de tale med folk omkring ordningen, og hvordan man søger.

- Vi håber selvfølgelig, at den direkte kontakt med folk vil sætte lidt skub i ansøgningerne. I værste fald kommer pengene ikke i spil i år, men så vil de blive overført til næste år, så de vil ikke gå tabt, siger Per Lüchtemeier.

By har fået 200.000 - men hidtil har ingen søgt om at måtte bruge dem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce