Budskab til ministerbesøg: Hjælp os til en bedre mobildækning

Der blev slået et slag for bedre mobildækning på landet, da en gruppe lokale Venstre-folk havde inviteret energi-, forsynings-, og klimaminister Lars Chr. Lilleholt til Voervadsbro. Fra venstre ses Ole Dahl Kristensen, Lars Chr. Lilleholt, Kjeld Søndergaard, Birte M. Andersen og Jørgen Korshøj. Foto: Henrik Sandvad

Budskab til ministerbesøg: Hjælp os til en bedre mobildækning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) besøgte mandag Det Lille Røgeri i Vorvadsbro. Her havde lokale Venstre-folk inviteret ministeren til en snak om mobilhuller.

Voervadsbro: Selvom Danmark har den bedste dækning inden for mobil- og bredbånd i Europa, er der stadigvæk huller i dækningen, især i landområderne. I Voervadsbro mærker både de erhvervsdrivende og de lokale beboere til det problem, og det var baggrunden for, at energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) mandag besøgte Det Lille Røgeri i Voervadsbro.

Det var en gruppe lokale Venstre-folk med folketingskandidat Birte M. Andersen i spidsen, som stod bag ministerbesøget, og der er god grund til at sætte fokus på emnet, mener byrådskandidat Ole Dahl Kristensen fra Venstre, som bor i nabobyen Sdr. Vissing.

- Det er vigtigt for os, som bor uden for de store byer, at vi også er attraktive for bosætning. Hvis det skal ske, hører det med sig, at der  skal være mulighed for at få god mobildækning, så folk kan drive sit erhverv, have en hjemmearbejdsplads eller bare få den almindelige dagligdag til at fungere. Her har vi dog stadig nogle problemer med den digitale infrastruktur, sagde Ole Dahl Kristensen.

Han oplever, at der er mange vælgere, som under valgkampen, henvender sig med problemer med mobildækning på landet.

- I Voervadsbro har man en gruppe, der arbejder for netop bedre mobildækning. Gruppen har også lavet en undersøgelse på facebook, hvor flere tilkendegav, at de har problemer med mobildækningen. Så det er et problem, vi skal have løst, sagde Ole Dahl Kristensen.

Når staten udbyder licenser om mobil og bredbånd, stiller vi hele tiden modkrav om, at de skal levere bedre dækning. Vi er begyndt at se effekten af det arbejde, men det tager selvfølgelig tid.
Lars Chr. Lilleholt (V), energi, forsynings- og klimaminister.
Lars Chr. Lilleholt gav et indlæg omkring, hvad staten gør for at få teleselskaberne til at investere i mobildækning i landområderne. Foto: Henrik Sandvad
Lars Chr. Lilleholt gav et indlæg omkring, hvad staten gør for at få teleselskaberne til at investere i mobildækning i landområderne. Foto: Henrik Sandvad

Bruger licenser som trumf

For forsyningsministeren er mobilhuller ikke en ukendt problematik. I ministeriet forsøger man med forskellige midler at få teleselskaberne til at sætte flere master op i områder, der er tyndt befolket.

- Når staten udbyder licenser for mobil og bredbånd, stiller vi hele tiden modkrav om, at de skal levere bedre dækning. Det vil sige i stedet for at have fokus på at få nogle penge i statskassen, har vi fokus på at få bedre dækning, og det er de selskaber, som kan levere det, som får licensen. Vi er begyndt at se effekten af det arbejde, men det tager selvfølgelig tid, sagde Lars Chr. Lilleholt.

Han understregede, at det er teleselskaberne, som skal stå for løsningen omkring mobilhuller, da selskaberne investerer mellem fem og syv milliarder kroner om året i den digitale infrastruktur.

Billigere jordleje

I august vedtog byrådet i Horsens Kommune, at teleselskaberne kan få en markant billigere leje, hvis de vil sætte master op på kommunal jord i områder med dårlig mobildækning. Det håber Venstres spidskandidat, Martin Ravn, vil give en positiv effekt.

- På den måde har vi sendt et signal til teleselskaberne om, at vi gerne ønsker en bedre dækning på landet. Problemet er bare, at lejeudgiften er ret lille i forhold til den millionudgift, det er at sætte en ny mast op, og selskaberne kigger jo meget på kundegrundlaget, når de investerer, sagde Martin Ravn.

Budskab til ministerbesøg: Hjælp os til en bedre mobildækning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce