Brasilianske Diana efter et år i Brædstrup: Alt er anderledes her

Emma Nørskov Jensen er på vej til USA, mens brasilianske Diana Bittencourt snart skal hjem efter et ophold i Brædstrup og opland i det sidste års tid. Foto: Henrik Sandvad

Brasilianske Diana efter et år i Brædstrup: Alt er anderledes her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forståelse for forskellige kulturer er den vigtigste lære som udvekslingsstudent. Det er brasilianske Diana Bittencourt og danske Emma Nørskov Jensen enige om. De er begge udvekslingsstudenter gennem Brædstrup Rotory Klub.

Brædstrup: Der er langt fra Brasiliens mylder i storbyerne til de små danske landsbyer, som brasilianske Diana Bittencourt har oplevet i Brædstrup, Nim og Sdr. Vissing i de seneste 11 måneder.

Her har hun været udvekslingsstudent hos tre forskellige værtsfamilier gennem Brædstrup Rotory Klub. Foreningen har hvert år en udvekslingsstudent boende i området omkring Brædstrup, og opholdet har været lidt af en øjenåbner for den 18-årige kvinde fra Brasilien.

- Alt er jo anderledes her. I har ikke korruption. Der er meget lidt forskel på rig og fattig, og her er sikker at færdes på gaden om aftenen. Sådan er det slet ikke i Brasilien. Her kan en ung kvinde ikke gå på gaden om aftenen. Det vil vi aldrig gøre. Det er alt for farligt på grund af, man kan blive overfaldet eller voldtaget. Så I har det rigtig godt her, og jeg elsker at være her, siger Diana Bittencourt.

Det med at lære andre kulturer at kende er noget af det bedste ved at være udvekslingsstudent. Man ser, at man kan leve livet på mange forskellige måder.
Diana Bittencourt

Friere skoleliv

På de 11 måneder, hun har været i Danmark, har hun allerede lært at tale et udmærket dansk. Sproget har hun lært af sine værtsfamilier, gennem Rotory i Brædstrup og på Tørring Gymnasium, hvor hun i det seneste års tid har gået i skole.

På gymnasiet har hun fået mange nye venner, men ellers er skolen i Tørring også væsentligt anderledes end en skole i Brasilien.

- På skolen er tingene meget mere fri. Her kan man vælge, om man vil have fransk, musik eller tysk på valgfag. I Brasilien får vi bare et skema, vi skal følge, og så skal vi igennem alle fagene. Elever og lærere er også tættere på hinanden her, hvor man godt kan tale om alle mulige ting, mens der er distance mellem lærere og elever i Brasilien. Jeg kan godt lide den måde, man går i skole på i Danmark, siger Diana Bittencourt med et smil.

Hun kommer fra byen Nova Andnadina, som er en by på størrelse med Horsens, som ligger i det sydlige Brasilien. Udvekslingsprogrammet til Danmark har givet hende mod på at arbejde i forskellige kulturer, når hun skal vælge uddannelse.

- Det med at lære andre kulturer at kende er noget af det bedste ved at være udvekslingsstudent. Man ser, at man kan leve livet på mange forskellige måder. Jeg har derfor tænkt, at jeg gerne vil ud og hjælpe i andre lande. Lige nu overvejer jeg at læse til læge, så jeg kan hjælpe mennesker i krig. I Brasilien har vi ikke flygtninge, som I har i Danmark. Men jeg vil gerne gøre noget for dem, siger Diana Bittencourt.

På vej til New York

Hun rejser tilbage til Brasilien 11. juli, og en måneds tid senere tager Emma Nørskov Jensen fra Brædstrup ud på sit udlandseventyr. Her venter en værtsfamilie i USA i byen South Kortright, som er en lille by på små 1000 indbyggere i staten New York.

- Jeg glæder mig til at opleve kulturen i USA. Bare det at bo ved en familie og leve et hverdagsliv og gå i skole bliver rigtig spændende. Det vil blive en oplevelse for livet, men jeg vil også blive bedre til engelsk. Jeg håber på at kunne bruge mit udvekslingsophold til at komme til at arbejde internationalt, så jeg kan komme ud og opleve verden, siger Emma Nørskov Jensen.

Hun glæder sig over, at hun er kommet igennem nåleøjet og er blevet udvalgt til udvekslingsprogrammet gennem Brædstrup Rotory Klub.

- De gør et rigtig godt stykke arbejde, og jeg har kun hørt godt om det gennem andre udvekslingsstudenter. Det er en stor mulighed for mig til at komme ud og opleve andre kulturer, siger Emma Nørskov Jensen.

Brasilianske Diana efter et år i Brædstrup: Alt er anderledes her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce