Brædstrups unge kan få et nyt samlingssted

Kristina Norup (til venstre) og Heidi Daugaard glæder sig over, at der er godt gang i processen med at etablere et nyt tilbud til unge i Brædstrup. Foto: Peter Hald

Brædstrups unge kan få et nyt samlingssted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdet med at oprette et nyt tilholdssted for unge i Brædstrup tager fart. Flere frivillige har meldt sig.

Brædstrup: Mange af de unge i Brædstrup vil gerne være med til at skabe et nyt samlingssted for de lokale unge. Gerne et sted, hvor der er plads til aktiviteter såsom at skrue i knallerter, spille musik eller arbejde med håndværk. Og ikke mindst et sted, hvor unge kan mødes uformelt på kryds og tværs af alder, grupperinger og interesser. Hvor der er plads både til knallertgutterne, de musikalske typer, de stille, de larmende, de udadvendte og de ensomme - i det hele taget et bredt udsnit af ungdommen.

Sådan lyder budskabet fra to engagerede tovholdere, Heidi Daugaard fra Brædstrup Lokalråd og Kristina Norup, projektmedarbejder ved Sund By Horsens. De to kvinder har været med til at arrangere en såkaldt pop-up café for nylig, hvor man kunne konstatere, at opbakningen fra Brædstrups unge ikke fejler noget. Samtidig har en halv snes meldt sig som frivillige til at være med til at få det nye ungdoms-tilbud stablet på benene.

- Der er virkelig stemning for at gøre noget. Vi kan mærke, at det her er noget, som man gerne vil arbejde for i Brædstrup. Der er et godt sammenhold i byen, siger Heidi Daugaard, der er med som tovholder fra Brædstrups lokalråd sammen med Kætil Rokkjær.

Ved pop-up café-arrangementet, der fandt sted 4. september, kom der en del unge med mange gode ideer.

- De var meget engagerede. Nogle af de unge føler, at de bliver misforstået og sat i bås, og de vil gerne være med til at gøre noget konstruktivt. De har masser af ideer. Nogle af dem kunne godt bruge et sted, hvor de kan skrue i knallerter, andre vil gerne vil spille musik - og så handler det jo om at mødes og lære nogle nye mennesker at kende. Altså et sted at mødes - og blive mødt, siger Heidi Daugaard.

Vi kan mærke, at det her er noget, som man gerne vil arbejde for her i Brædstrup.
Heidi Daugaard, Brædstrup Lokalråd
- Det her er noget, der kan komme hele byen til gavn, siger Heidi Daugaard. Foto: Peter Hald
- Det her er noget, der kan komme hele byen til gavn, siger Heidi Daugaard. Foto: Peter Hald

Behov for mødested

Det hele udspringer af, at lokalrådet i samarbejde med Sund By for et lille års tid siden gennemførte en behovsundersøgelse blandt de 16-29 årige unge i Brædstrup. Her stod det klart, at mange unge efterlyste et fælles mødested.

- Det er en helt ny form for proces, vi er med til at sætte gang i. Det første skridt var undersøgelsen og pop-up cafeen, Næste skridt bliver et møde i samarbejde med ungdomsskolen, hvor vi får talt mere om tingene. Det handler om, at de unge skal føle, at de bliver set og hørt, siger Kristina Norup.

Hun oplyser, at der allerede er syv, der har meldt sig som frivillige. Man kunne godt bruge flere. Det kan være håndværkere, der kan hjælpe unge med at bygge ting og sager, musikere eller andre.

- Der er mange, der gerne vil de unge noget godt, og det er fint, at man vil mødes på tværs af generationer. Det her er noget, der kan komme hele byen til gavn, tilføjer Heidi Daugaard.

Konturerne af det nye tilbud ligger ikke fast, og endnu er der heller ikke et konkret sted eller en bygning i kikkerten. Men processen er ved at komme godt i gang, og Heidi Daugaard og Kristina Norup er overbevist om, at der kommer til at ske noget.

- De unge skal føle, at de bliver set og hørt, siger Kristina Norup. Foto: Peter Hald
- De unge skal føle, at de bliver set og hørt, siger Kristina Norup. Foto: Peter Hald

Brædstrups unge kan få et nyt samlingssted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce