Brædstrup i spil til 20-50 tryghedsboliger

Det har længe knebet med grundsalget i Ring Søpark. Nu er området et af flere i Brædstrup, som er i spil til nye tryghedsboliger. Arkivfoto

Brædstrup i spil til 20-50 tryghedsboliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Horsens Kommune er i øjeblikket ved at finde en investor til byggeriet af nye tryghedsboliger i Brædstrup. Borgmester Peter Sørensen (S) ser gerne, at der etableres mere end et projekt i byen.

Brædstrup: Endnu er der hverken en investor eller tegnet en konkret plan over de kommende tryghedsboliger, men på forvaltningen i Horsens Kommune arbejdes der i øjeblikket på, at der i nær fremtid kan etableres nye ældrevenlige boliger i Brædstrup.

Borgmester Peter Sørensen (S) regner med, at der kan etableres mere end ét projekt i Brædstrup, og at der efter nytår kan ligge konkrete projekter klar, som kan realiseres.

- Jeg kan se fra erfaringerne andre steder, at man skal op på 10-24 boliger pr. projekt, for at der er økonomi i at drive en sådan afdeling. Men det er selvfølgelig ikke op til mig at bestemme. Det er noget, en kommende investor skal kigge på, siger Peter Sørensen.

Tryghedsboliger er almene familieboliger, som er indrettet til, at ældre borgere kan bo længere tid i dem. Her tages ekstra hensyn til muligheden for at bevæge sig rundt med hjælpemidler, men boligerne er også lagt an på en form for bofællesskab, hvor man selv kan bestemme, hvor meget man vil tage del i fællesskabet. Tryghedsboligerne skal bygges af en almen boligforening, og der kan også være en "social vicevært" tilknyttet boligerne. 

 
 

Kig på midtbyen og Ring Sø

Økonomi- og erhvervsudvalget besluttede for to uger siden at undersøge mulighederne for etablering af tryghedsboliger i hele kommunen, og i Brædstrup ser borgmesteren gerne, at der etableres boliger ved Ring Sø og i centrum.

- Vi har kig på flere lokaliteter i Brædstrup, og vi er ikke låst fast på noget endnu. Der er steder i Brædstrup, hvor der er en lokalplan klar, og jeg ser personligt gerne, at vi kan rykke realativt hurtigt. Det afhænger af, om vi kan finde en investor, men det tror jeg, vi kan, siger Peter Sørensen.

I Brædstrup Lokalråd har man længe arbejdet med tanker om flere ældreboliger. For det vil frigøre huse, der kan trække flere børnefamilier til byen.

- Det er en god start. Hvis vi får 50 tryghedsboliger, kan vi også få 50 nye familier til byen. Det er godt for de handlende og byens institutioner, og det kan måske sætte den positive spiral i gang, som vi gerne vil, siger Preben Norup, formand for Brædstrup Lokalråd.

Brædstrup i spil til 20-50 tryghedsboliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce