Brædstrup Skole skal rejse millioner til ny legeplads

Udearealerne på Brædstrup Skole vil blive sat i stand i frem til begyndelsen af 2019. Det bliver dog op til skole, forældre og elever at skaffe midlerne til nye legeredskaber. Arkivfoto

Brædstrup Skole skal rejse millioner til ny legeplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolen og skolebestyrelsen begynder i løbet af foråret at søge fonde for at skaffe midler til en ny legeplads, men også forældre og elever skal på banen for at rejse de nødvendige én til to millioner kroner.

Brædstrup: Både Brædstrup Skoles ansatte, skolebestyrelsen samt forældre og elever bliver kastet ud i en helt ny udfordring, når de i løbet af foråret skal prøve at rejse mellem én og to millioner kroner til en ny skolelegeplads.

Den nuværende legeplads er slidt ned, og da Ejendomscentret i Horsens Kommune kun har penge til at etablere udearealerne, men ikke til legeredskaberne, bliver det op til Brædstrup Skole i samarbejde med skolebestyrelsen, forældre og elever at prøve at rejse pengene.

Ifølge skolelederen på Brædstrup Skole er det store renoveringsprojekt stadig i udbud, men fondsansøgningerne til legepladsen forventes snart at blive sendt afsted.

- Der er ved at blive udarbejdet en projektbeskrivelse, som kan bruges til fundraisingen. Vi forventer at være færdige med projektansøgninger til de store fonde i marts, og herefter er det meningen, at skolebestyrelsen skal ud og lave lokalt opsøgende arbejde for at se, om der er nogle, som vil give et mindre tilskud, siger Rikke Meldhede.

Eleverne skal også prøve at skabe opmærksomhed om projektet for at samle midler ind. De skal prøve at få idéer til, hvordan det kan lade sig gøre.
Rikke Meldhede, skoleleder Brædstrup Skole.

Elever skal rejse penge

Det bliver dog ikke kun op til skolen og skolebestyrelsen at skaffe midlerne til legeredskaber på den nye legeplads - også skolens 600 elever bliver involveret i projektet på den ene eller anden måde.

- Eleverne skal prøve at skabe opmærksomhed omkring projektet for at samle midler ind. De skal prøve at få ideer til, hvordan det kan lade sig gøre. Det kan f.eks. være lave en idrætsdag for hele skolen, hvor forældrene sponserer et beløb pr. kilometer eller noget andet. Vi er netop ved at overveje, om det skal være på denne side af sommerferien, siger Rikke Meldhede.

Udeareal færdig i 2019

Brædstrup Skole er lige for tiden ved at få renoveret den udendørs amfi-scene. Det er første fase af den store renovering af udearealerne og legepladsen, som forventes samlet at koste omkring 7,2 millioner kroner. Ifølge planen skal amfi-scenen være færdig omkring 1. april, men det er ifølge skolelederen tvivlsomt, om det bliver færdigt til tiden på grund af vintervejret.

Umiddelbart herefter er det planen, at fase 2 sættes i gang. Det omhandler en stor renovering af skolens udearealer, hvor der blandt andet skal graves dræn ned på grund af problemer med overfladevand og lægges nye fliser. Derudover anlægges der baner til streetbasket, parkour, beachvolley og boldspil, og det arbejde forventes at være færdig i begyndelsen af 2019.

- Der vil i etableringsfasen blive sået lidt græs og plantet lidt bambus, så der er plads til, at man over tid kan finde og rejse de midler, som man ønsker, til legeredskaber, siger Rikke Meldhede.

Skolelederen tør ikke spå om, hvor længe det tager at finde penge til de nye legeredskaber.

- Vi håber selvfølgelig, at de store fonde vil være med, men da vi ikke ved det endnu, er det svært at sige, hvor længe det vil tage at rejse pengene. Vi håber selvfølgelig, at de har lyst til at være med, for det vil give projektet en god saltvandsindsprøjtning, siger Rikke Meldhede.

Brædstrup Skole skal rejse millioner til ny legeplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce