Brædstrup Rideklub håber på samarbejde med Vestbirk

Brædstrup Rideklub holder til hos Brædstrup Ridecenter på Ny Tønning Vej 7. Arkivfoto

Brædstrup Rideklub håber på samarbejde med Vestbirk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vestbirk Rideklub flytter til Brædstrup blot få hundrede meter fra Brædstrup Rideklub. Det får formanden for rideklubben i Brædstrup til at lægge op til et tættere samarbejde.

Brædstrup: Hellere én stærk rideklub i Brædstrup frem for to, der konkurrerer hinanden ned.

Det er oplægget fra formanden for Brædstrup Rideklub, Knud Sørensen, efter Vestbirk Rideklub er på vej til at flytte sine heste ind i et tidligere hestestutteri ved Brædstrup blot få hundrede meter fra Brædstrup Rideklub.

- Jeg må indrømme, at først blev jeg meget forundret, da jeg hørte, at Vestbirk Rideklub ville flytte til Brædstrup. Hvad ville de her, og mon kommunen vil fortsætte med at give tilskud til to rideklubber, der kun ligger få hundrede meter fra hinanden? I stedet for at blive fornærmet og sur, er det nok værd at kigge på, hvad visionen for de to rideklubber er, og det er at gøre noget til gavn for børn og unge, som gerne vil ride. Derfor kunne jeg godt se for mig, at de to klubber kunne fusionere på sigt, siger Knud Sørensen, formand for Brædstrup Rideklub.

I stedet for at blive fornærmet og sur, er det nok værd at kigge på, hvad visionen for de to rideklubber er, og det er at gøre noget til gavn for børn og unge, som gerne vil ride. Derfor kunne jeg godt se for mig, at de to klubber kunne fusionere på sigt.
Knud Sørensen, formand for Brædstrup Rideklub

Bedre faciliteter

Formanden for rideklubben håber, at en fusion vil gøre, at der kunne skabes en stærk rideklub i Brædstrup, hvor man måske fik mulighed for at forbedre faciliteterne for dem, som dyrker hestesport.

- Vi har f.eks. længe haft et ønske om en ekstra ridehal. I øjeblikket er man nemlig nødt til at varme op ude, når vi holder ridestævner. Men ifølge kommunen vil man ikke give støtte til en ekstra hal, med mindre medlemsgrundlaget er større. Hvis klubberne nu går sammen i et fællesskab, kunne det være, man kunne finde midler til en ny hal, siger Knud Sørensen.

Brædstrup Rideklub har også længe ønsket sig en trecbane, og også har har det været vanskeligt at rejse de 300.000 kroner, som en bane koster. Her kunne en stor samlet rideklub også være mere spiselig for fondene, når der søges om tilskud.

- Min største frygt er, at Brædstrup og Vestbirk rideklub vil konkurrere hinanden ned. Der er i forvejen ingen rideklubber i Danmark, der stabler penge op. De fleste af os ender i et nul. Derfor vil det være en katastrofe, hvis vi begyndte at konkurrere hinanden ned, og vi måske fik halveret støtten. Jeg håber derfor, man vælger det fornuftige og gør, hvad der er bedst for børnene, siger Knud Sørensen.

Et samarbejde mellem Brædstrup og Vestbirk Rideklub virker ikke urealistisk. Ifølge formanden for Vestbirk Rideklub, Jan Sune Nielsen, er han meget positiv omkring et samarbejde. Derudover vil bestyrelserne i de to rideklubber holde et møde sammen i nær fremtid.

Brædstrup Rideklub håber på samarbejde med Vestbirk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce