Borgmester vil høre, hvorfor det går så godt i landsby

Der er en række borgerprojekter i gang i Voervadsbro og omegn for at forbedre byen og området. Blandt andet har Nordvestgruppen lavet afmærkede stier og sat bænke op på Sukkertoppen. Her ses Ole Pilgaard Andersen, Ole Dahl Kristensen og Kjeld Søndergaard fra Nordvestgruppen. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Borgmester vil høre, hvorfor det går så godt i landsby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er kommet liv i landsbyen Voervadsbro, efter byen sidste år gik sammen for at skabe flere aktiviteter. Det har vakt borgmester Peter Sørensens interesse, som nu besøger byen for at høre, hvor landsbyen er på vej hen.

Voervadsbro: Landsbyen Voervadsbro er ikke helt den samme som før. Efter et velbesøgt fremtidsværksted i august sidste år meldte ikke mindre end 28 personer sig gennem forskellige grupper til at arbejde for forandringer i byen.

Det er der kommet rigtig meget ud af med blandt andre vandreture, fællesspisning og streamede naturvidenskabelige foredrag fra Århus Universitet. På den lidt længere bane arbejder byen også med trafiksikkerhed og landsbyens fysiske miljø for at skabe en bedre landsby for byens borgere.

Derudover blev Voervadsbro i foråret udvalgt til "Tryg Landsby" og fik tildelt 100.000 kr. af kommunen til at skabe endnu større sammenhæng i det lille bysamfund. Beboerne har kunnet komme med forslag til brugen af de 100.000, og mandag den 14. maj blev der stemt om de forskellige forslag.

Borgmesterbesøg

Det mange tiltag i Voervadsbro har nu gjort, at borgmester Peter Sørensen (S) er blevet interesseret i, hvad der foregår i landsbyen, at han kommer på besøg tirsdag 22. maj for at møde den aktive landsbys beboere. Kjeld Søndergård, som er en af initiativtagerne til mødet, er naturligvis glad for borgmesterens besøg.

- I Voervadsbro har vi fantastiske naturressourcer kombineret med et stort menneskeligt potentiale. Området har store rekreative værdier, og byen har mange hundrede års historie. Vi vil gerne vise kommunen, at byen er mere parat til udvikling end til afvikling, siger Kjeld Søndergård.

Debat om fremtid

På selve dagen vil borgmesteren først komme på en lille rundtur til de forskellige "bydele" i Voervadsbro, og kl. 18.30 er der fællesspisning i landsbyens mobile forsamlingshus; et telt, der i dagens anledning er sat op på Kanopladsen ved Gudenåen midt i byen.

Efter maden vil landsbyen gøre status på byens mange projekter, hvorefter borgmesteren vil holde et kortere indlæg om landsbyens fremtid. Efter indlæggene vil der være mulighed for debat om landsbyens fremtid.

Borgmester vil høre, hvorfor det går så godt i landsby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce