Borgere, hvad skal de 18 millioner kroner bruges til?

Afdelingschef for byplanafdelingen i Horsens Kommune, Casper Grønborg, deltog med et kort indlæg om områdemidlerne, da der var borgermøde i Brædstrup om et nyt lokalråd. Her ses han i midten med ejendomsudvikler Peter Pørtner til venstre. Foto: Michael Svenningsen

Borgere, hvad skal de 18 millioner kroner bruges til?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra 2018 og fem år frem skal der investeres 18 mio. kr. i Brædstrup til områdefornyelse. Borgerne skal give deres input til projekter ved et borgermøde til efteråret.

Brædstrup: Det bliver i høj grad byens borgere, som får lov til at præge, hvad de 18 millioner kroner, som byen har fået lovning på af staten samt Horsens Kommune til områdefornyelse, skal gå til.

Allerede i slutningen af august eller i begyndelsen af september vil Horsens Kommune holde et borgermøde, hvor man kan komme med input til projekter, som der bør arbejdes videre med i forbindelse med udvikling og forskønnelse af byen.

- Mødet bliver starten på hele programskrivefasen, hvor det endelige program skal vedtages i byrådet senest 1. april 2018. Borgerinddragelse er et vigtigt punkt i forbindelse med områdefornyelsen, så vi kan få lavet et program med alle gode input om, hvad der skal lægges vægt på i Brædstrup, siger Casper Grønborg, der er afdelingschef i Plan og By - i daglig tale byplanafdelingen - i Horsens Kommune.

Afdelingen stiller i første omgang ikke op med nogen plan for, hvad der skal ske i Brædstrup. Her vil forvaltningen gerne høre andres tanker, inden der i løbet af efteråret skal skrives et program for udviklingen af byen.

- Vi har selvfølgelig nogle løse tanker. Der er en del bygningsfornyelse og nogle ting omkring hovedgaden, som trænger til et løft. Men inden vi går dybere ned i det, er det vigtigt for os at høre de lokale, hvad de mener. Her er vi også glade for, at byen er på vej med et lokalråd, siger Casper Grønborg.

Borgerinddragelse er et vigtigt punkt i forbindelse med områdefornyelsen, så vi kan få lavet et program med alle gode input om, hvad der skal lægges vægt på i Brædstrup.
Casper Grønborg, afdelingschef i Plan og By i Horsens Kommune

En god forretning

Ifølge afdelingschefen kan de 18 millioner kroner i områdefornyelse hurtigt vise sig at give Brædstrup et stort løft. Erfaringerne viser nemlig, at områdefornyelse genererer op til 3,7 gange beløbet igen, hvilket vil sige op til 66,6 millioner kroner.

- Det vil sige, at for hver gang vi bruger en million, vil det omsætte for 3,7 millioner, fordi private og investorer også vil begynde at investere i ejendomme. På den måde kan det hurtigt blive en god forretning for Brædstrup. De private investorer vil derfor også være en del af den proces, vi går ind i, siger Casper Grønborg til Horsens Folkeblad.

Søger ekstra midler

Områdemidlerne dækker "alt det imellem husene", hvilket vil sige torve, pladser, trafik og opholdsarealer. Horsens Kommune har i første omgang ikke fået penge til byfornyelse, som er penge til bygninger, fordi et flertal i Folketinget har taget en del af de penge til finansiering af en ny bandepakkke.

I forvaltningen arbejder man derfor på at skaffe midler til byfornyelse.

- Vi vil gerne søge en ekstraordinær ramme til byfornyelse, men de penge er svære at få, for mange af de penge er brugt til bandepakke og jobskabelse, så vi vil prøve på at krige os til nogle ekstra puljer til byfornyelse hos de andre kommuner. Vi vil under alle omstændigheder prøve at skaffe nogle penge til byfornyelse, for det er noget, der trænger i Brædstrup. Især omkring den gamle del af byen, siger Casper Grønborg.

Han forventer dog, at man snart kan begynde at se forandringer i Brædstrup som følge af områdemidlerne.

- Byrådet skal vedtage programmet inden 1. april 2018, og herefter skal det godkendes i ministeriet, hvilket nok vil ske medium maj. Herfra kan projekterne sættes i gang, og vi har så fem år til at udføre det i, siger Casper Grønborg.

Borgere, hvad skal de 18 millioner kroner bruges til?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce