Børn og unge i fælles hus: Ungdomsskole flytter ind til musikskolen

I fremtiden bliver der fuld af liv i huset på Skolegade 7, hvor der både bliver musikskole og ungdomsskole. Håndværkere er netop i gang med at gøre 1. salen færdig, så ungdomsskolen kan flytte ind til september. Foto: Henrik Sandvad

Børn og unge i fælles hus: Ungdomsskole flytter ind til musikskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håndværkere er i øjeblikket i gang med at gøre nye lokaler klar til Brædstrup Ungdomsskole, som fremover får bofællesskab sammen med byens musikskole i Skolegade 7.

Brædstrup: Længere tids boligjagt for Brædstrup Ungdomsskole er nu slut. Ungdomsskolen flytter nemlig fra september ind på 1. salen i Skolegade 7, hvor byens musikskole holder til i stueetagen. Her har ungdomsskolen fået omkring 130 kvadratmeter at boltre sig på, og i øjeblikket er håndværkere i gang med at gøre lokalerne klar.

- Det hele er lykkedes, ligesom vi ønskede det. Vi ser frem til, at vi nu kan få skabt et hus, så de børn og unge, der kommer i musikskolen og ungdomsskolen, kan benytte de tilbud, der er, og forhåbentlig kan vi i højere grad komme til at lave nogle ting sammen. På den måde kan det blive en stor gevinst for både ungdomsskolen og musikskolen, siger Jan Asmussen, inspektør for ungdomsskolerne i Horsens.

Han forudser, at der er flere fordele ved, at både musikskoleeleverne og klubeleverne i ungdomsskolen kommer til at bo under samme tag.

- Hvis vi holder aftener med musik og sang, kan musikskoleeleverne komme og vise, hvad de kan. Det kan måske inspirere nogle til at spille musik, og omvendt kunne nogle af musikeleverne måske få lyst til at komme i klub. Man kan på sigt måske også lave en musical sammen, siger Jan Asmussen.

Vi glæder os vildt meget til de nye lokaler og dét, vi kan skabe der i samarbejde med musikskolen. Jeg synes, der er valgt en løsning, som tilgodeser børnene og de unge mest muligt, og jeg tror, vi får skabt en god klub.
Jan Asmussen, inspektør for ungdomsskolerne i Horsens

Udskyder sæsonstart

Brædstrup Ungdomsskole har hvert år cirka 100 børn og unge mellem 13 og 18 år tilmeldt, og klubben skulle efter planen starte efterårssæsonen 28. august. Det er dog muligt, at sæsonstarten bliver udskudt en uge eller to, så håndværkerne når at få gjort lokalerne helt færdige.

- Vi kan sagens leve med, at udskyde sæsonstarten lidt tid, når vi nu har fået en så god løsning. Vi glæder os vildt meget til de nye lokaler og dét, vi kan skabe der i samarbejde med musikskolen. Jeg synes, der er valgt en løsning, som tilgodeser børnene og de unge mest muligt, og jeg tror, vi får skabt en god klub, siger Jan Asmussen.

Ny ungdomsplads

Brædstrup Ungdomsskole flytter fra nabohuset i Skolegade 9, som nu skal rives ned.

Her har nedrivningsfirmaet LH Hockerup A/S fra Roskilde netop skærmet huset af og er i gang med at tømme det for indmad.

Herefter bliver huset fjernet, og med tiden er det planen, at der skal etableres en ungdomsplads med mulighed for at dyrke forskellige aktiviteter. Det nye ungdomsområde bliver etableret i forbindelse med områdefornyelsen i Brædstrup.

Børn og unge i fælles hus: Ungdomsskole flytter ind til musikskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce