Billig fjernvarme rammes: Prisen får et nøk op

Selvom Brædstrup Fjernvarme må hæve varmeprisen, er det lokale værk stadig blandt landets billigste, siger formand Jørgen Korshøj. Arkivfoto

Billig fjernvarme rammes: Prisen får et nøk op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter flere år med faldende varmepriser bliver fjernvarmen i Brædstrup dyrere fra 2018. Brædstrup Fjernvarme vil dog stadig være blandt landets billigste, lover varmeværkets formand.

Brædstrup: Højere priser på gas og et faldende grundbeløb fra staten er årsagen til, at Brædstrup Fjernvarmeværk fra nytår hævede prisen for sine 1450 fjernvarmekunder i Brædstrup. I reelle priser betyder prisstigningen, at den variable del af fjernvarmeregningen, som er prisen på en megawatt-time, steg fra 125 kr. pr. MWh til 150 kr. pr. MWh (eksklusive moms). Til sammenligning koster en MWh 405,25 kr. hos Fjernvarme Horsens.

Prisstigningen betyder, at varmeregningen for et standardhus på 130 kvm med et varmeforbrug på 18,1 MWh stiger med 556 kroner om året til 7819 kr.

- Den her stigning svarer til cirka 1,50 kroner om dagen, så det er heldigvis en beskeden stigning. Vi vil derfor stadig ligge mellem landets billigste kraftvarmeværker. Vi har været nødt til at hæve prisen, fordi gasprisen er steget, og så får vi ikke så meget i grundbeløb fra staten som tidligere. Det bliver mere og mere udfaset, fordi det stopper helt med udgangen af 2018, siger Jørgen Korshøj, som er formand for Brædstrup Fjernvarme.

Den her stigning svarer til cirka 1,50 kroner om dagen, så det er heldigvis en beskeden stigning. Vi vil derfor stadig ligge mellem landets billigste kraftvarmeværker.
Jørgen Korshøj, formand for Brædstrup Fjernvarme

Fortsat blandt de billigste

Netop udfasningen af statens grundbeløb gør det vanskeligt for Brædstrup Fjernvarme at forudse varmeprisen for de kommende år. Folketinget har endnu ikke taget stilling til, hvad der skal ske, når udbetaling af grundbeløb stopper.

Det er således uvist, om fjernvarmeværkerne vil modtage en anden form for kompensation for lave elpriser, eller der åbnes op for frit brændselsvalg for værkerne, som de helt små værker har fået lov til. I Brædstrup Fjernvarme er man dog godt klædt på til, hvad Folketinget måtte vælge.

- Vi har i de seneste par år fået lavet beregninger for mange forskellige scenarier. Vi har derfor tre-fire forskellige værktøjer, som vi kan trække frem. Om det bliver varmepumper eller en transmissionsledning til Østbirk, det må vi se på. Det vigtigste er, at man har flere måder at producere sin energi på, for så er man knap så sårbare. Der er vi godt med, fordi vi har flere forskellige produktionsformer allerede, så Brædstrup Fjernvarme vil stadigvæk ligge mellem landets billigste, uanset om grundbeløbet forsvinder, siger Jørgen Korshøj.

Billig fjernvarme rammes: Prisen får et nøk op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce