Antenneforening delte sine sidste penge ud til kulturen

Lise Birk Andersen fra børnehaven Eventyrhuset var en blandt syv modtagere af midler fra Brædstrup Antenneforening. Foto: Mette Mørk

Antenneforening delte sine sidste penge ud til kulturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brædstrup Antenneforening har holdt sin sidste aktivitet, da bestyrelsen forleden uddelte cirka 115.000 kroner til forskellige kulturelle formål i Brædstrup.

Brædstrup: Der blev sat et endeligt punktum for Brædstrup Antenneforening, da foreningen onsdag aften holdt sit sidste arrangement i dens knap 45-årige historie. Det skete ved et lille traktement i kantinen på Brædstrup Skole, hvor den afgående bestyrelse havde indkaldt syv forskellige foreninger og børnehaver til overrækkelse af donationer.

Der var 115.817,38 kroner til uddeling, og det kom et bredt udsnit af de kulturelle aktiviteter i Brædstrup til gode.

- Vi har uddelt penge til alt fra de helt små og til de ældre, så det er en bred skare, som får glæde af dem. Mange blev overrasket over beløbets størrelse, fordi de fik meget mere, end de havde ansøgt om. Men det er jo dejligt at gøre en masse mennesker glade, siger Ole Damsted, afgået formand for Brædstrup Antenneforening.

Mange blev overrasket over beløbets størrelse, fordi de fik meget mere, end de havde ansøgt om. Men det er jo dejligt at gøre en masse mennesker glade.
 
Ole Damsted nåede at være formand for Brædstrup Antenneforening i 27 år, men det sluttede helt i onsdags ved et lille taktement på Brædstrup Skole.  Foto: Mette Mørk
Ole Damsted nåede at være formand for Brædstrup Antenneforening i 27 år, men det sluttede helt i onsdags ved et lille taktement på Brædstrup Skole. Foto: Mette Mørk

Penge til kunst, børn og ældre

Der blev således uddelt 12.000 til hver af børnehaverne Tinggården og Eventyrhuset. Pengene skal gå til indkøb af legetøj og underholdning med hospitalsklovne. Musik i Gaden fik tildelt 12.000 kroner til et julearrangement i Bredgade, mens Ældre Sagen i Brædstrup fik det samme til arrangementer for foreningens medlemmer.

Også den årlige nytårskoncert, som BIF Badminton arrangerer på Pejsegården, fik 12.000 kroner, og det samme beløb fik højskoleudvalget på Søndergården til betaling af forskellige foredragsholdere til deres "højskoledage".

Restbeløbet på 43.817,38 kroner gik til Brædstrup Kunstforening. Kunstforeningen fik pengene som et tilskud til det nyrenoverede Tinghuset til kunst i det åbne rum.

- Jeg synes, det var en god måde at lukke foreningen på med at støtte forskellige formål. Vi skulle jo også af med restformuen. Men ellers er vi glade for, at det er slut nu. Det blev mere og mere besværligt at drive foreningen, fordi teknikken udviklede sig så stærkt. Samtidig var der heller ingen yngre, som stod klar til at tage over. Så jeg ser det som den eneste rigtige løsning at stoppe nu, siger Ole Damsted, som nåede at være formand i 27 år.

Antenneforening delte sine sidste penge ud til kulturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce